Sute de proprietari despăgubiţi de primăria Târgu Jiu

Peste 400 de proprietari de terenuri din Leleşti vor fi despăgubiţi de administraţia locală din Târgu Jiu în baza exproprierilor efectuate pentru extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare de la nivelul oraşului. Despăgubirile ce vor fi acordate cetăţenilor din comuna vecină se ridică la aproape o jumătate de milion de lei.

Consilierii locali din Târgu Jiu au avizat luni aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării ce presupune extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare pentru municipiul Târgu Jiu. Aceştia au aprobat şi lista cuprinzând imobilele supuse exproprierii situate pe raza localităţii Leleşti, dar şi sumele individuale aferente despăgubirilor. Sumele sunt în cuantum total de 458.914 lei. În proiectul de hotărâre este specificat faptul că aceste sume vor fi alocate de la bugetul local în limita prevederilor bugetare ce vor fi aprobate pe anul 2015. Termenul de realizare al investiţiei este decembrie 2015. Dacă acest termen nu se respectă, municipalitatea nu va mai putea deconta sumele din finanţare de la Uniunea Europeană.   

Un număr de 413 de proprietari de imobile din Leleşti vor fi despăgubiţi de municipalitatea din Târgu Jiu.  Printre despăgubiţi se numără şi Ocolul Silvic Târgu Jiu. Pentru o suprafaţă de 7203 mp va primi despăgubiri în sumă de 28.793 lei. Însă, marea majoritate a despăgubiţilor sunt localnici, iar multe terenuri fac parte din rezerva primăriei.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: