Taberele şcolare, administrate de autorităţile locale

Un sfert din numărul total al taberelor şcolare şi centrelor de agrement din ţară aflate în administrarea Autorităţii Naţionale de Tineret şi Sport (ANTS) vor fi transferate în acest an în subordinea autorităţilor locale. Aşa sună un proiect privind aprobarea strategiei de descentralizare în domeniul tineretului. La nivel naţional ANTS are în administrare 181 de tabere şcolare, dintre care 80 sunt modernizate.

Din ANTS face parte şi Centrul de Agrement din Săcelu.

Singura tabără şcolară din judeţul Gorj nu va fi transferată în administrarea autorităţilor locale. Cel puţin aşa susţine directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj, Horaţiu Gorun. „S-a propus ca pentru descentralizare taberele şcolare să fie date în administrarea autorităţilor locale. Se preconizează ca la nivel naţional să rămână doar 40-45 de localităţi în subordinea ANST. Printre acestea se va număra şi Săcelu”, spune Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj.

Tabăra şcolară de la Săcelu a rămas singura din Gorj, după ce, în anul 2010, tabăra de la Tismana a intrat în administraţia Mănăstirii Tismana.

Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj, spune că din anul 2005 la tabăra de agrement din Săcelu s-au investit în jur de 15 miliarde de lei vechi. Capacitatea taberei este de peste 60 de locuri. De asemenea, aici se aşteaptă o finanţare de aproximativ opt miliarde de lei vechi pentru construirea unor grupuri sanitare moderne care să deservească o construcţie de 25 de locuri şi căsuţele existente.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: