Tablete de 250 de mii de euro, în Rovinari

În așteptarea tabletelor de la Guvern, care nu mai vin, primarii din Gorj caută propriile soluții ca să aibă toți elevii cum să facă lecțiile pe internet. În timp ce unii au găsit fonduri în bugetele locale să cumpere tablete pentru elevi, alții au atras fonduri europene ca să facă asta. Și nu vor cumpăra doar pentru copiii din familii defavorizate, ci pentru toți elevii din localitate. Se întâmplă în orașul Rovinari, unde toți școlarii și liceenii vor primi tablete.

Autoritățile din Rovinari au obținut fonduri europene în valoare de 250 de mii de euro ca să facă această achiziție. Tabletele vor ajunge la toți copiii de la școlile și liceul din oraș în câteva zile.

„Am preferat să nu optăm pe varianta de a cumpăra 10 sau 20 de tablete pentru a face diferențiere între copii, pe criterii sociale, pentru că nu mi se pare normal să facem diferențe între copii. Am optat pe varianta de a merge pe fonduri. Chiar mâine (n.r. vineri) se va deschide procedura de licitație, este votată de trei săptămâni, dar o procedură atât durează. E vorba de aproximativ 250 de mii de euro, un proiect pe fonduri europene, cu o finanțare de 2% și toți copiii din orașul Rovinari vor avea o tabletă cu internet gratuit timp de doi ani de zile. Dacă mâine (n.r. vineri) deschidem licitația, mai avem patru, cinci zile de contestații și, în maximum opt zile lucrătoare, vom avea tabletele la fiecare elev”, a declarat primarul Robert Filip, la Accent TV.

În plus, în următoarele luni, școlile vor fi dotate cu table inteligente. „În perioada următoare, după discuțiile pe care le-am avut cu domnii directori și cu niște profesori de la școli și liceu, să reușim să achiziționăm tablă inteligentă, care va fi în fiecare sală de clasă până la jumătatea lunii ianuarie. Nu sunt ieftine, dar le vom suporta în sistem de rate și sperăm că va fi un ajutor extrem de important pentru elevi”, a mai explicat primarul din Rovinari.

Vizualizări: 1,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: