Tablete performante pentru ambulanţieri

Fişele medicale ale pacienţilor preluaţi de ambulanţele din Gorj vor fi înlocuite de tablete în care vor fi introduse toate datele bolnavilor. Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi că toate autosanitarele din ţară şi implicit din Gorj vor fi dotate cu tablete a câte 2.500 de euro fiecare. Potrivit conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă, medicii şi asistenţii au fost deja instruiţi pentru a şti cum să folosească tabletele respective.

Noua tehnologie îşi pune amprenta şi asupra Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Proiectul ce vizează uşurarea muncii echipajelor medicale de pe ambulanţe, prin dotarea cu tablete în care să se întocmească fişele medicale ale pacienţilor, a fost anunţat marţi de Ministerul Sănătăţi, într-o videoconferinţă. În acest fel, medicii de urgenţă din Gorj vor pute afla date despre starea bolnavului într-un timp foarte scurt. „Se doreşte implementarea unui sistem electronic, să se introducă tabletă pe fiecare maşină, o tabletă care va fi interoperabilă cu UPU. Acest sistem va prelua pacientul chiar de la faţa locului. E un program foarte simplu care se va tasta doar pe tabletă şi cei de la UPU vor şti cine este pacientul, în ce stare este şi ce medicamentaţie s-a administrat chiar de la faţa locului. Va fi mult mai rapid. După cum ni s-a explicat la videoconferinţa de marţi, e aproape un sistem unicat care se va implementa la nivel naţional”, a declarat Marinică Niculescu, şeful Serviciului de Ambulanţă Gorj.
Proiectul este tot mai aproape de punere în aplicare. Din acest motiv, medicii, dar şi asistenţii de la Ambulanţă, au fost deja instruiţi cu privire la utilizarea tabletelor ce valorează numai puţin de 2.500 de euro fiecare. „Noi am şi făcut cursurile, toţi angajaţii noştri operativi ştiu despre ce este vorba. Când se va introduce sistemul pot să facă faţă cu succes”, a mai precizat Niculescu. Parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj numără 36 de autospeciale, care ar urma să fie dotate cu tablete de ultimă generaţie.

Vizualizări: 417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: