Spital Târgu Jiu: Vin rezidenţii, pleacă specialiştii

Situaţie fără precedent în cadrul Policlinicii Târgu Jiu, unde pe de o parte vin medici tineri rezidenţi, dar pe altă parte pleacă medicii cu experienţă, specialişti. De la începutul acestui an, spitalul a angajat trei medici noi, dar în acelaşi timp alţi trei medici endocrinologi s-au retras în privat, cabinetul de diabet din Policlinică funcţionând în prezent doar două ore pe zi. Este bine de ştiut faptul că medicii care au venit de la începutul anului în spital sunt încă rezidenţi în specializările lor.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu are în continuare nevoie de cadre medicale, asta şi în condiţiile în care au fost angajaţi deja trei medici, din care doi încă rezidenţi, pe secţiile chirurgie, ginecologie şi endocrinologie. ”De la începutul anului, în urma concursului, au promovat domnul doctor Adrian Coculescu la chirurgie, la endocrinologie doamna doctor Elena Popescu și ginecologie doamna doctor Diana Angheloiu. Sunt cei trei medici noi care au venit în echipa spitalului județean. Domnul doctor Coculescu a profesat la spitalul de urgență Târgu Cărbunești, doamna doctor Angheloiu este medic rezident în anul V, își va finaliza rezidențiatul și va da examen în sesiunea care va urma și doamna doctor de la endocrinologie la fel, tot rezidentă”, a spus Marilena Davidescu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Program de două ore la diabet
Cea mai gravă situaţie se regăseşte la compartimentul de diabet din cadrul Policlinicii. Acesta nu funcţionează decât două ore pe zi pentru că este un singur doctor care trebuie să asigure şi secţia de Endocrinologie din spital. Totul după ce nu mai puţin de trei medici endocrinologi au plecat în privat. Este vorba de doctoriţa Păsărin, Stănciulescu și Coman. ”Noi mai avem nevoie de medici, sunt o serie de cabinete în Policlinică care au nevoie de medici. De exemplu, la Endocrinologie şi la cabinetul de diabet este în continuare o problemă pentru că la cabinetul de diabet nu putem să funcţionăm decât cu un orar de două ore, pentru că nu este decât doamna doctor Râcă. Singura care asigură Policlinica este doamna doctor Râcă şi, fiind şi în secție, și în Ambulatoriu, nu are cum să facă un program întreg și atunci este cu un program de două ore. Am avea nevoie şi la cardiologie, am scos de nenumărate ori postul la concurs, dar nu s-a prezentat niciun candidat”, a spus Marilena Davidescu, director medical.
În data de 10 mai se susţine concurs la spital pentru ocuparea unui alt post de medic, de această dată pe secţia Medicină Internă.

Vizualizări: 4,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: