Tâlhari gorjeni prinşi de mascaţi la Petroşani

Intervenţie în forţă a mascaţilor ieri dimineaţă la un bloc de locuinţe din Petroşani pentru prinderea a doi indivizi din Gorj, care îşi căutau scăparea prin Valea Jiului, după ce au fost implicaţi într-un jaf în care au folosit inclusiv arme de foc.

Cei doi suspecţi au fost luaţi ca din oală. Intervenţia în forţă s-a produs la ora 4.00, când tâlharii dormeau buştean, pe numele unuia dintre ei, Cătălin Honcilă, fiind emis mandat de arestare în lipsă. Individul avea oricum interdicţie de a părăsit localitatea de domiciliu, comuna Fărcăşeşti, după ce instanţa dispusese acest lucru ca urmare a faptului că fusese depistat conducând fără permis şi deţinea arme albe asupra sa.

Individul, considerat ca fiind extrem de periculos, se mutase de câteva zile la Petroşani împreună cu amicul său Nicolae Burlacu, şi el tot din Fărcăşeşti. Cei doi dormeau cu pistoalele la capul patului şi le transmiseseră oamenilor legii că nu se vor da prinşi decât dacă vor împuşca măcar „un gabor”, lucru care însă nu s-a întâmplat, poliţiştii intervenind în mod profesionist. În apartament au fost găsite două pistoale şi zeci de cartuşe modificate artizanal. Honcilă şi Burlacu au fost săltaţi de la Petroşani şi aduşi cu noaptea-n cap la Târgu Jiu, cel din urmă fiind prezentat şi el unei instanţe pentru a se emite mandat pe numele său. Cei doi nu sunt singurii care au ajuns după gratii, cu două zile înainte fiind băgaţi la zdup şi complicii lor, Ionuţ Răzvan Brandiburu şi Ştefan Adrian Turturea, din Câlnic şi, respectiv, Târgu Jiu.

JAF ARMAT

Toţi patru au mers săptămâna trecută într-o cârciumă din Plopşoru şi, sub ameninţarea pistoalelor, au furat dintr-o borsetă a unei vânzătoare suma de 300 de lei şi câteva pachete de ţigări, după care s-au făcut nevăzuţi. Asta până acum, când oamenii legii le-au luat urma şi i-au dus unde le era locul, în spatele gratiilor. Se pare că barul aparţine fostului primar din Urdari. 

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: