Târg de adopţii pentru maidanezi, în Parcul Central

Aproximativ şaizeci de câini din padocul existent la periferia oraşului au fost adoptaţi de la începutul anului şi până în prezent. Pentru a-i sensibiliza pe târgujienii primăria va organiza un târg de adopţii în luna octombrie. Circa 30 de câini sterilizaţi vor fi plimbaţi de zgardă pe scena din Parcul Central. Fiecare animal va fi oferit stăpânului împreună cu accesoriile. 

Primăria Târgu Jiu va organiza luna viitoare un târg de câini maidanezi, în Parcul Central. Aproximativ 30 de câini sterilizaţi vor fi toaletaţi înainte de a fi prezentaţi iubitorilor de animale. Cele mai frumoase patrupede de la padoc vor fi plimbate de zgardă, pe scenă, în speranţa că-şi vor găsi stăpân. Municipalitatea speră ca astfel să-i sensibilizeze pe târgujieni şi să crească numărul adopţiilor. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că animalele vor fi oferite numai persoanelor care locuiesc la casă pentru a exista spaţiu suficient şi a preveni abandonarea acestora din nou pe străzi. “În luna octombrie vom organiza un târg de adopţii tocmai pentru a încerca să-i sensibilizăm pe cetăţeni. Aproximativ 30 de câini, 20 de masculi şi 10 femele, vor fi plimbaţi de zgardă pe scena de vară din Parcul Central. Fiecare câine adoptat va primi inclusiv zgarda şi lesa. Pentru târg vom alege cele mai frumoase exemplare pe care le vom toaleta. Câinii oferiţi spre adopţie vor fi vaccinaţi şi sterilizaţi”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara.

CHELTUIELI

La padocul din Târgu Jiu sunt adăpostiţi aproximativ 300 de câini, dintre care majoritatea sunt sterilizaţi. Pentru mâncarea şi medicamentaţia lunară a patrupedelor, municipalitatea cheltuieşte peste 100 de milioane de lei vechi.  

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: