Târgu Jiu: Cine va continua lucrările la primărie

Municipalitatea din Târgu Jiu pare să fi găsit persoana dispusă să continue lucrările de reabilitare a sediului primăriei, după scandalul legat de lipsa autorizaţiilor. O persoană fizică autorizată din Târgu Jiu, specializată în monumente istorice, va semna contractul cu administraţia locală pentru asigurarea dirigenţiei lucrărilor. Odată semnat contractul, lucrările vor putea fi continuate.

Lucrările de restaurare la primăria Târgu Jiu au fost sistate la începutul lunii septembrie, atunci când procurorii gorjeni au început audierile celor implicaţi în acest proiect, după ce s-a stabilit că reabilitarea primăriei s-a făcut fără autorizaţiile necesare. Trei persoane au fost reţinute la acea vreme, Mihaela Orzan-consilier în cadrul primăriei Târgu Jiu, arhitectul Iulian Cămui şi Monica Vlădoianu- consilier superior în cadrul Direcţiei de Cultură. Ancheta nu a fost încă finalizată, asta pentru că procurorii au mai trebuit să audieze şi alte persoane în acest caz, dar şi să strângă noi probe. Pentru că Iulian Cămui asigura dirigenţia, iar acum aşteaptă decizia procurorilor, lucrările au fost stopate. Aşa se face că primăria a scos la licitaţie încă o dată dirigenţia acestor lucrări, la care a aplicat o singură persoană. Este vorba de PFA Popoi Romeo, specializată în monumente istorice, asta pentru că şi clădirea în care îşi desfăşoară activitatea primăria este încadrată în această categorie.  Acesta urmează să se semneze contractul cu municipalitatea.

Lucrările de recondiţionare a faţadei primăriei sunt executate de către societatea Duelmis Prest SRL din Târgu Jiu. Nu este pentru prima dată când această firmă lucrează cu primăria. Societatea a mai făcut reparaţii la sediul primăriei şi în trecut.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: