Târgu Jiu pregăteşte condiţiile de Europa League pentru Pandurii

UEFA i-a vizitat ieri pe panduri. Un reprezentant al forului european a inspectat baza de pregătire a gorjenilor şi va decide dacă Pandurii poate juca meciuri din preliminariile Europa League la Tg-Jiu. Trupa lui Pustai are şanse mari să primească „undă verde” pentru primele două tururi de calificare, dar apoi trebuie să găsească o altă arenă care să-i găzduiască.

Pandurii sunt aproape calificaţi în Europa League. Nistor şi compania au 2 puncte avans de Astra şi Petrolul cu 3 etape înainte de final şi încearcă să ţină de avantaj.

Luaţi la „puricat” de UEFA

Gorjenii au primit ieri vizita unui reprezentant de la UEFA. Sârbul Nebojsa Ivkovic a luat la „puricat” baza de pregătire. A inspectat mai întâi terenul de joc, apoi a verificat tribunele şi scările de acces, dar nu a uitat nici locurile de parcare, lojele sau vestiarele. La ultimul capitol, pandurii stau cel mai bine, investind câteva sute de mii de euro în modernizarea lor în urmă cu un an. În total, sârbul de la UEFA a zăbovit câteva ore bune notând şi fotografiind fiecare amănunt pe parcursul inspecţiei. Pandurii au aflat că au o lună de zile la dispoziţie pentru a pune la punct stadionul pentru Europa League. „Dânsul a notat, concluziile le vom primi după ce va face un raport pe care-l va trimite la UEFA. Sunt necesare unele îmbunătățiri, unele modificări la stadion, dar eu zic că în mare stăm destul de bine. Avem șanse să disputăm două tururi la Târgu Jiu. Asta e cel mai important, pentru că ne dorim să jucăm în fața propriilor suporteri, acești oameni minunați care au fost pe parcursul întregului campionat lângă echipa noastră, ar fi un cadou frumos ca la aici să se joace în premieră un joc de Europa League”, crede Eugen Pîrvulescu.

„Trebuie să facem un efort, așa cum am făcut la promovare, să acoperim 7 mii de locuri, să facem locurile disponibile pentru presă, parcarea. Din punctul de vedere al vestiarelor corespundem. Cu parcarea, blocăm strada din faţa Primăriei şi am găsi soluţii. La presă dăm toată partea dreaptă a tribunei până jos şi gata.”Marin Condescu

Sunt şi alte probleme în afara arenei

În cel mai fericit scenariu, pandurii vor primi undă verde pentru a juca la Tg-Jiu în primele două tururi preliminare. Dacă ajung în turul 3, lucrurile se schimbă. Gorjenii suferă din cauza lipsei unui hotel de minim 4 stele, dar şi pentru că cel mai apropiat aeroport e la Craiova, la peste 100 de kilometri distanţă. Pandurii caută variante alternative dacă ajung în turul 3. „Hoteluri sunt câteva care au condiții de 4-5 stele, dar nu au aceste stele…Domnul inspector a fost, a văzut, i-au plăcut două hoteluri. Problema importantă este distanța față de aeroport. Pentru echipa oaspete nu este o problemă, există aeroport la Craiova, la 120 de km, dar la arbitri este o problemă cu distanța prea mare. Am ales Sibiul sau Bucureștiul, dar distanțele de peste 200 de km sunt destul de mari. Sperăm să găsim și înțelegere la UEFA pentru că şi ei vor ca tot mai multe orașe să intre în circuitul european. Sperăm să fie OK”, mai spune Pîrvulescu. Acesta a menţionat ca variante alternative pentru turul 3 preliminar cele două stadioane din Cluj, arena din Ploieşti sau Arena Naţională din Bucureşti.

2 – dacă Pandurii încheie sezonul pe locul secund, vor intra din turul 2 preliminar al Europa League. Dacă încheie pe 3, în funcţie de câştigătoarea Cupei, gorjenii ar putea debuta în competiţie încă din turul 1, programat pentru 4 şi 11 iulie

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: