Târgu Jiu, printre localitățile în care nu toți elevii încep școala. Lista completă!

Elevii se întorc la școală de luni, 8 februarie, însă nu toți vor sta efectiv în bănci. În 25 de localități ale județului, școala se va redeschide după scenariul galben. Este vorba de orașele și comunele în care rata de infectare este cuprinsă între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori. Acolo școala va începe fizic doar pentru preșcolari, elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale de la gimnaziu și liceu.

Este cazul municipiului Târgu Jiu, unde rata de infectare este de 1,31, a orașelor Țicleni (2,42), Turceni (2,01), Novaci (1,76) și a comunelor Vladimir, Hurezani, Brănești, Săcelu, Ciuperceni, Aninoasa, Bîlteni, Urdari, Godinești, Jupânești, Baia de Fier, Turcinești, Bălănești, Slivilești, Ionești, Scoarța, Logrești, Lelești, Alimpești, Albeni și Glogova.

Este hotărârea luată miercuri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Liceele militare și cele de poliție nu aplică scenariile ca pentru restul școlilor. CNSU recomandă ca redeschiderea sau închiderea acestor școli militare și de poliție să se facă de către ministerele de care aparțin, respectiv Ministerul Apărării și Ministerul de Interne.

Regulile privind începerea şcolilor vor fi puse în practică printr-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei.

Galerie foto



Vizualizări: 16,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: