Turceni: 40 de locuinţe sociale vor fi construite în următorii ani

Câteva zeci de familii nevoiaşe din Turceni vor putea beneficia de o locuinţă. În curând vor demara lucrările de construcţie la primul ansamblu de locuinţe sociale.

Este vorba de construcţia unui bloc în zona hotelului Termocentralei. 40 de locuinţe vor fi înfiinţate, fiind vorba de apartamente cu două camere, dar şi de garsoniere. Investiţia se realizează cu fonduri guvernamentale de circa 6,5 milioane lei, cofinanţarea din  partea Primăriei Turceni fiind de 6%. Cereri pentru o locuinţă socială în zonă sunt aproape dublu decât numărul de locuinţe care vor fi construite. “În câteva zile va avea loc licitaţia, iar dacă lucrurile merg bine într-o lună, două, ar trebui să înceapă construcţia. Avem aproape 70 de cereri depuse pentru locuinţe sociale, din păcate n-am primit decât pentru 40 de unităţi locative. Vor fi repartizate familiilor care se încadrează la condiţii sociale, la venit. Locuinţele nu se pot cumpăra. În momentul în care ai depăşit venitul pe membru de familie, eşti nevoit să părăseşti apartamentul sau garsoniera”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.       

Blocul va fi amplasat pe terenul oraşului. Termenul de execuţie al construcţiei este de 2 ani. În zonă există reţele de energie electrică, apă, canalizare şi gaz metan.

Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: