David, preistoricul de la muzeu, nu va mai fi singur

David, aşa cum îl alintă angajaţii Muzeului Judeţean Gorj pe manechinul care ilustrează omul preistoric, nu va mai fi singur din acest an. În peştera construită în cadrul muzeului vor mai fi etalate alte două manechine care să-i ţină companie lui David. Este vorba de o femeie şi un copil, manechine realizate din gips. Conducerea muzeului caută o persoană care să le confecţioneze.

Conducerea Muzeului Judeţean Gorj a pus la bătaie suma de 10 mii lei pentru realizarea celor două manechine. Acestea vor fi realizate din gips colorat folosit de regulă de artiştii plastici. Directorul Muzeului, Dumitru Hortopan, speră ca până la sfârşitul anului cele două manechine să fie deja expuse în sală pentru a fi admirate de către vizitatori. „Doresc ca anul acesta să realizăm două manechine care să fie amplasate în prima sală a Muzeului de Istorie şi Arheologie. Este vorba despre un copil şi o femeie, cu trăsături preistorice, iar pe fundal să fie realizată o pictură rupestră. Copilul va fi ilustrat jucându-se iar femeia, probabil o să macine sau o să împletească ceva. Încercăm să reconstituim cât mai fidel vremurile respective”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.

În cadrul muzeului este deja etalat un bărbat preistoric, căruia angajaţii muzeului i-au pus numele David. Manechinul este aşezat într-o peşteră, special amenajată pentru a ilustra ocupaţia omului preistoric. 

Amplasarea acestor manechine este menită să crească atractivitatea expoziţiei de bază a muzeului în rândul publicului larg. 

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: