Asfalt turnat înspre Bumbești Jiu!

”Minune”, așa s-ar putea spune după ce, ieri spre prânz, muncitorii care lucrează la reabilitarea și modernizarea DN 66 între Târgu Jiu și Bumbești Jiu au reușit să toarne prima palmă de asfalt după ani de zile în care asfaltarea s-a făcut doar pe hârtie, iar șoferii și-au dărâmat de mai multe ori mașinile în gropile de pe carosabil.

Vremea frumoasă și lucrările efectuate încă de la începutul acestei luni au permis acum turnarea covorului asfaltic de bază pe porțiunea cuprinsă între Castrul Roman și benzinăria de la intrarea în Bumbești Jiu. Operațiunea a fost urmărită de șeful Drumurilor Naționale din Gorj, Ion Tudor, sătul și el de criticile și nemulțumirile iscate de ritmul în care s-a lucrat până acum pe tronsonul de drum amintit.

„Este un strat experimental pus acum, pentru a vedea cum se comportă, iar de luni se trece la asfaltarea unui nou tronson. Dacă vremea ține cu noi sunt șanse mari ca în primăvara aceasta să fie turnate toate cele trei straturi necesare realizării unui covor durabil. Important este că stația de asfalt lucrează și trag eu speranța că până la Paști, când va fi multă lume în tranzit spre Lainici, zona va fi circulabilă în condiții bune. Vă asigur că nu doar șoferii sunt interesați de acest drum, ci și noi dorim să vedem primele progrese în lucrările de aici, iar acum cred că asistăm la un astfel de moment”, a declarat, ieri, Ion Tudor.

„Minunea” de ieri are loc în condițiile în care DN 66 tot este în lucru de vreo 7-8 ani, timp în care drumarilor li s-au plătit milioane de euro, iar progresele până acum au fost invizibile, toată lumea constatând doar regrese pe drumul amintit. Circulația este deviată în zonă, la fel ca și prin Defileul Jiului, unde în timpul săptămânii, pe zi lumină, doar între 12.00 și 14.00 se circulă, în rest traficul fiind blocat pentru că și porțiunea dintre Bumbești Jiu și Petroșani este în modernizare. Pe acest sector ritmul de lucru este unul mult mai rapid decât pe cel anterior menționat, însă deplasarea pe acest tronson presupune multă răbdare pentru șoferi, drumul fiind plin de semafoare la care se stă mult timp, dar și de denivelări create la podețele amenajate deja sau aflate încă în lucru.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: