Târgu Jiu: Subsolurile noilor blocuri ANL din Narciselor, inundate

La nici o jumătate de an de la înmânarea cheilor de către premierul Victor Ponta  către locatarii din noilor blocuri ANL din zona Narciselor, subsolurile clădirilor au fost inundate. Din nou. Lucrările prost făcute la hidroizolaţia clădirii au condus la infiltraţii substanţiale în interiorul subsolurilor odată cu topirea zăpezii. Locatarii s-au înarmat cu găleţi şi pompe pentru a scoate apa care a ajuns şi la centralele termice ale blocurilor.

Problemele au apărut în urmă cu două zile la două blocuri noi tip ANL din zona Narciselor. Este vorba de blocul 2, scara 1, de pe strada Lucian Blaga şi blocul1, scara 1, de pe aceeaşi stradă. Oamenii spun că de la preluarea locuinţelor, încă din luna anl_inundate_feb_2014septembrie, au sesizat problemele legate de infiltraţiile provenite din cauza izolaţiei defectuoase, dar şi din cauza faptului că apa nu ajunge la canalizare pentru că pe alocuri constructorul nu a dat panta necesară. Acum însă, din cauza topirii zăpezii, apa s-a infiltrat din toate părţile şi a inundat subsolurile blocurilor. „De câte ori plouă şi mai ales acum că s-a topit zăpada, se inundă subsolul blocului. Centralele sunt tot la subsol, vine apa prin sifon şi de pe lateral şi se infiltrează. Panta de la sifon nu este pusă cum trebuie de către constructor şi nu se scurge în canalizare. Luni toată ziua am dat la apă afară. Pe timp de noapte am oprit centrala, ne-a fost frică să nu se facă un scurtcircuit, am spart pe sub uşa de la centrală ca să se scurgă apa. Se infiltrează în continuare apa la subsol. La scara cealaltă, vecinii au scos apa cu pompă închiriată”, a spus Paul Bărbulescu, preşedintele asociaţiei 16 ANL.

Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu aruncă vina pe constructorii care nu au realizat hidroizolaţia corespunzător. Este vorba de societăţile Byons şi Solaris care răspund de lucrări timp de 5 ani. Conform directorului tehnic al Primăriei Târgu Jiu, Marius Ionescu, reparaţiile vor fi făcute abia după ce apa se va zvânta.  „A fost reprezentantul zonal al ANL de dimineaţă şi a stabilit ca îndată ce se încălzeşte vremea şi se usucă tot să se refacă hidroizolaţia. Constructorul are garanţia de bună execuţie blocată la ANL şi trebuie să remedieze problemele”, a spus acesta.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: