Târgu Jiu: Taxele de păşunat nu au fost majorate

Taxele de păşunat în municipiul Târgu Jiu pentru anul acesta au rămas neschimbate faţă de anul trecut. Sumele plătite de crescătorii animale pentru păşunatul acestora pe raza municipiului au fost stabilite în funcţie de categoria de animale, astfel: bovine şi cabaline adulte -30lei/cap; bovine şi cabaline tinere-15lei/cap, ovine şi caprine adulte 10 lei/cap; ovine şi caprine tinere 5 lei/cap.

Animalele vor putea fi scoase pe păşune numai după ce taxa aferentă numărului şi categoriei de animale va fi achitată. Animalele din specia porcină şi a păsărilor de curte pe păşunile din proprietatea municipalităţii este interzisă, la fel ca şi aducerea pe păşune de animale din alte localităţi.

Pentru anul acesta, perioada de păşunat a fost stabilită între 15 mai şi 31 octombrie, păşunatul în afara acestei perioade nefiind permis. 

Crescătorii de animale prinşi că păşunează animalele în izlazul din proprietatea municipalităţii fără să plătească taxa vor trebui să plătească dublul taxei păşunat. Banii obţinuţi din taxă vor fi folosiţi pentru lucrările de întreţinere a păşunilor. Municipalitatea deţine în proprietate o suprafaţă de 483,90 ha de păşune. Cele mai mari suprafeţe sunt în zona cartierului Preajba.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: