Târgu Jiu: Zeci de copii au primit ghiozdane şi rechizite

Autorităţile locale din Târgu Jiu au înmânat ieri ghiozdanele şi rechizitele celor câteva zeci de copii care provin din familii cu dificultăţi financiare. Cu mic, cu mare, fiecare a ridicat cele necesare începutului de an şcolar.

Ghiozdanele şi rechizitele au fost înmânate de viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, care a vorbit cu fiecare copil în parte. Cei mici au aşteptat cu nerăbdare să fie chemaţi pentru a primi ghiozdănelul. „Familiile lor au ceva probleme financiare. Primăria a făcut tot posibilul ca în fiecare an să sprijine aceste familii. Şi anul acesta s-au găsit resurse pentru ca 36 de familii să poată obţină rechizite şcolare pentru copiii pe care îi au. Sunt copii de grupe diferite. Valoarea pe grupe este de 116 lei pentru I-IV, 156 de lei pentru V-XII. Dacă va mai fi posibil, o să ajutăm în continuare şi alte familii care au neapărat nevoie de ajutorul autorităţilor locale”, a spus Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.

Ieri au primit ajutoare din partea municipalităţii 22 de elevi ai claselor I-IV şi alţi 14 elevi, clasele V-XII.

Printre cei care au primit un ghizdan dotat cu cele necesare la şcoală se regăseşte şi o elevă a Liceului Energetic. „Sunt în clasa a IX-a, este foarte bine la liceu. Aveam nevoie de rechizite pentru că sunt unele scumpe şi e binevenit ajutorul. Mai am o soră, la noi este o situaţia mai dificilă. Doar mama primeşte ajutor social. Stăm în Preajba, în fiecare zi fac naveta la şcoală. E greu pentru că trebuie să te împarţi în două locuri, să faci şi naveta, să ai timp şi să înveţi, vii seara acasă, nu prea e uşor. Bani de buzunar, mai rar, pentru că nu îşi permit părinţii să îmi dea”, a spus Andreea Cuşlea.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: