Târgujienii, datori 60 de miliarde de lei la Taxe şi Impozite

Târgujienii sunt campioni la amenzi, dar şi restanţieri la plata acestora. Direcţia de Impozite şi Taxe Locale are de recuperat de la cetăţeni câteva zeci de miliarde de lei vechi, bani proveniţi din amenzi. Marii datornicii sunt taximetriştii cu care Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a ajuns şi în instanţă pentru a le transforma amenzile în zile de muncă în folosul comunităţii.

         

De la începutul acestui an s-a recuperat doar şase miliarde de lei vechi. Cei mai mari datornici sunt taximetriştii, iar conducerii Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale îi este destul de greu să recupereze de la aceştia debitele restante. „Avem un taximetrist pe care îl urmărim de mult timp şi la domiciliu nu-l găsim, am înţeles că lucrează pe diferite maşini şi doarme în ele. Firmele de taxi ne spun că nu este angajatul lor“, spune directoarea Mariana Budulan. „Este foarte greu să recuperăm debitele. Avem de recuperat aproximativ 60 de miliarde de lei vechi , iar de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii martie am strâns decât şase miliarde de lei vechi. Cele mai multe datorii le au taximetriştii. Unul singur are debite de aproximativ 500 de milioane de lei vechi. Noi le trimitem somaţii, mergem la adresa unde locuiesc. Pentru majoritatea dintre ei ni se spune că sunt plecaţi de la domiciliu, că sunt plecaţi din ţară”, susţine Mariana Budulan, director. 

Cei care nu-şi pot achita amenzile pot să presteze zile de muncă în folosul comunităţii, dar debitorii nu văd cu ochi buni nici această alternativă. „Suntem în instanţă cu câţiva debitori pentru a le transforma amenzile în zile de muncă în folosul comunităţii. Puţini sunt cei care acceptă acest lucru şi îşi fac şi zilele”, declară Mariana Budulan

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: