Târgujienii fac împrumuturi să cumpere locuinţe ANL

Târgujienii care stau în locuinţele ANL sunt nevoiţi să facă împrumuturi la bănci pentru a le cumpăra. Ei sunt nemulţumiţi de preţul cu care acestea sunt scoase la vânzare pentru că nu sunt bine construite. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu se plâng de faptul că au  locatari în aceste ANL-uri care nu-şi plătesc la timp chiriile. Acum se aşteaptă de la Guvern hotărârea prin care aceste locuinţe se pot scoate la vânzare.

În perioada următoare aproximativ 170 de locuinţe ANL date în folosinţă în intervalul 2003-2004 vor fi scoase la vânzare. În prezent se aşteptă hotărârea de la guvern, pentru a putea începe procedura de vânzare. Preţul este de 407 euro pe metru pătrat din care se scade amortizarea. La calcularea preţului de vânzare nu se ia în considerare numai suprafaţa locuinţei, ci şi spaţiile comune, asta însemnă cotă parte din holuri, uscătorii şi centrale. În primă fază se scot la vânzare locuinţele ANL din 2003-2004 şi poate în lunile sau anii următori vor urma şi celelalte. „Preţurile se calculează în funcţii de suprafeţe. Încă aşteptăm hotărârea Guvernului care ne dă dreptul să le scoatem la vânzare”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Reprezentanţii primăriei susţin că au avut probleme cu locatarii care nu-şi achită la timp chiriile. După ce sunt ameninţaţi că vor fi daţi în judecată, chiriaşii îşi plătesc datoriile. „Am avut şi cazuri în care anumiţi locatari nu au plătit chiriile câteva luni. După ce au fost ameninţaţi că vor fi chemaţi în judecată, pentru că există această cale legală de recuperare a chiriilor, au început să plătească. Până acum niciun chiriaş nu a fost dat afară pentru neplată”, declară Ramona Evulescu.

Chiriaşii vor preţuri de cumpărare mai mici

Chiriaşii nu sunt de acord cu preţul de vânzare pentru că, susţin ei, municipiul Târgu-Jiu nu se compară cu Bucureşti, şi mai mult decât atât au avut mereu probleme din cauza construcţiilor proaste. Târgujienii sunt nevoiţi să facă împrumuturi în bănci ca să-şi cumpere locuinţele. „Mi se pare o mare tâmpenie. În primul rând locuinţele din Bucureşti nu se compară cu cele din Târgu-Jiu, drept pentru care ar trebui ca fiecare primărie să stabilească un preţ în funcţie de zonă. Mai mult decât atât, preţul este exagerat de mare, ţinând cont de faptul că noi am avut probleme. Ne-a căzut tavanul, am făcut igrasie, s-au spart ţevi, lucru ce ne demonstrează că sunt prost executate lucrările. Bani să le cumpărăm nu avem, că dacă aveam bani nu stăteam într-un ANL, ne luam altă locuinţă. Trebuie să facem credite, dacă ni le va aproba banca, dacă nu, cine ştie ce-om mai face”, a spus unul dintre locatari.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: