Târgul de cereale, nou motiv de ceartă între Belgher şi Mosor

Aleşii locali de la Alimpeşti sunt pe cale de a genera un nou conflict, de această dată din cauza terenului pe care se află târgul de cereale. O parte din suprafaţa acestuia urmează să fie cedată unui investitor despre care unii consilieri spun că nu ştiu absolut nimic. Ba mai mult, consilierul Leonida Belgher o acuză pe primăriţa Elena Mosor de faptul că a modificat suprafaţa aprobată de Consiliul Local pentru a fi scoasă din domeniul public. La rândul său, Mosor dezminte acuzaţiile lui Belgher şi spune că pe terenul cu pricina va funcţiona un depozit de butelii şi o staţie GPL.

Leonida Belgher o acuză pe primăriţa comunei Alimpeşti de faptul că favorizează un investitor despre care consilierii locali nu ştiu absolut nimic. Acesta spune că în şedinţa de Consiliu s-a aprobat o hotărâre care viza trecerea din domeniul public în domeniul privat a unei suprafeţe de 250 de metri, însă investitorul a împrejmuit 2500 de mp, cu acordul primăriţei care ar fi modificat suprafaţa. „Iniţial, ni s-a spus că se va ceda un colţ din târgul de cereale, în suprafaţă de 250 de metri pătraţi. Consiliul Local a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat, însă acum este vorba despre 2.500 de mp. Cred că primăriţa a modificat suprafaţa menţionată în hotărârea de Consiliu Local. Ca atare, împreună cu alţi consilieri, vom ataca hotărârea în contencios administrativ”, a declarat Leonida Belgher, consilier local.

Belgher a mai precizat că majoritatea consilierilor nu ştie absolut nimic despre investitorul favorizat de primăriţă. „Nu ştim absolut nimic despre acest investitor şi nici dacă s-a ţinut sau nu vreo licitaţie pentru teren. Imediat după ce s-a aprobat trecerea terenului din domeniul public în domeniul privat, o persoană a venit şi a împrejmuit târgul, nu doar un colţ de 250 de metri. Nu mi se pare normal că primăriţa vrea să vândă terenul cu un leu/mp în condiţiiile în care luam chirie de 38-40 de milioane de lei vechi/an, de la cei care îşi vindeau marfa în târgul de cereale” spune Belgher.

Terenul, concesionat pentru un depozit de butelii

Elena Mosor, primăriţa comunei Alimpeşti, spune că suprafaţa de aproximativ 2.500 de mp va fi concesionată unui investitor care vrea să facă un depozit de butelii şi o staţie de încărcare GPL. Aceasta dă asigurări că activitatea târgului de cereale nu va fi afectată în nici un fel. „Târgul de cereale va funcţiona în continuare, însă a fost mutat cu 10 metri mai încolo pentru că, în partea de nord, un investitor vrea să facă un depozit de butelii, cu o staţie de încărcare GPL. În zona târgului avem o suprafaţă de 1 hectar şi 60 de ari, teren suficient pentru desfăşurarea ambelor activităţi. Se ştia de la bun început că este vorba despre o suprafaţă de circa 2500 de metri”, a declarat Elena Mosor, primăriţa comunei Alimpeşti.

Potrivit acesteia, depozitul de butelii va crea locuri de muncă şi va aduce bani frumoşi la buget. „Pentru terenul respectiv se va plăti redevenţă, impozit şi se vor aduce bani frumoşi la bugetul local. În plus, se vor crea 4 locuri de muncă pentru locuitorii comunei. M-aş bucura să vină cât mai mulţi investitori pentru ca oamenii să aibă locuri de muncă”, a mai precizat Elena Mosor.     

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: