Târgul de Moş Nicolae, prelungit până la sosirea lui Moş Crăciun

Comercianţii din centrul municipiului Târgu Jiu vor putea să-şi vândă produsele în continuare la căsuţele de lemn. Municipalitatea a decis să prelungească perioada de şedere a comercianţilor, care trebuiau să plece după data de 6 decembrie. Astfel agenţii economici vor putea să-şi vândă produsele până după 20 decembrie. Autorităţile locale anunţă că vor lua căsuţele până la sfârşitul anului.  

Poate şi pentru a mai atrage ceva bani la bugetul local, autorităţile locale din Târgu Jiu au decis să prelungească şederea comercianţilor care îşi vând produsele la căsuţele de lemn amplasate în centrul oraşului. Weekendul viitor va avea loc şi o piaţă ţărănească organizată de o societate din capitală. Aici sunt aşteptaţi producători, dar şi agenţi economici. „Începând cu 1 decembrie, în municipiu s-a desfăşurat  în centru târgul de Moş Nicolae. Începând de astăzi, cei care doresc să rămână pot să o facă, lor alăturându-se şi alţi comercianţi din municipiu şi nu numai. Avem discuţii cu cei care organizează piaţa ţărănească, pentru ca în perioada 12-15 decembrie să-i avem printre noi aici la Târgu Jiu. În momentul de faţă, dintre cei care s-au înscris în această dimineaţă şi cei care au rămas avem 13 comercianţi, iar căsuţe avem amplasate 18. Corturile pentru piaţa ţărănească vor fi amplasate între căsuţe”, a spus Florin Munteanu, şeful Serviciului Concesionări din cadrul primăriei Târgu Jiu.  

Comercianţii de la căsuţele de lemn spun că au de gând să mai stea cel puţin două săptămâni în centrul oraşului. „Vindem turtă dulce, este visul copilăriei. Taxele mi se par convenabile. Mai stăm până în data de 23 decembrie. Vânzările sunt aşa şi aşa. Nu prea merg, dar aşteptăm, nu ne pierdem speranţa”, a spus un comerciant din Argeş.

COSTURI

Tarifele practicate de municipalitate sunt de 81 lei pe zi pentru fiecare căsuţă, iar cei care vor veni cu corturi pentru piaţa ţărănească vor trebui să plătească 9lei/mp/zi, din cauza majorării cu 16% a taxelor locale. Anul trecut au plătit 8lei/mp/zi.  

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: