Tăriceanu, dosar la DNA pentru votul imunităţii lui Şova

DNA are acum în lucru un dosar ce vizează modul în care Călin Popescu Tăriceanu a acţionat în ziua votării ridicării imunităţii lui Şova, pe masa procurorilor ajungând şi o plângere pe care liderul PMP, Eugen Tomac, a depus-o la Parchetul General, care şi-a declinat competenţa în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Problemele par să nu se mai termine în scandalul generat de modul în care conducerea Senatului a decis să îl apere pe fostul ministru al transporturilor, Dan Şova, de posibila arestare cerută de procurorii anticorupţie.

„Ceea ce s-a întâmplat în Senatul României a determinat PMP să depună o plângere penală împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Nu se poate ca în cazul doamnei Andronescu, senator de altfel, în cazul doamnei Udrea, în cazul domnului senator Mihăilescu să fie aplicată prevederea din Constituţie, iar în cazul fostului ministru al marilor proiecte şi prieten de nădejde al premierului Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu să nu ţină cont de ceea ce prevede foarte clar, de ceea ce prevede Constituţia. Din acest punct de vedere, având foarte clar în faţă un abuz de serviciu extrem de periculos, ignorându-se articolul 176, al. 2 al Constituţiei, PMP va depune astăzi la Parchet o plângere penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu", spunea Tomac în momentul redactării plângerii penale.

Ulterior, Curtea Constituţională a constatat şi ea existenţa unui conflict juridic între Parchetul General şi Senat, legat de decizia Senatului de a nu redacta o hotărâre care să ateste rezultatul votului exprimat în legătură cu ridicarea imunităţii lui Şova. Premierul Victor Ponta a avut şi el o reacţie faţă de plângerea depusă de Tomac, şeful Guvernului rămânând în continuare alături de Șova şi de Tăriceanu în această chestiune. „Preşedintele Senatului nu este şeful Senatului, este reprezentantul Senatului, un lucru pe care-l ştie orice gâgă care ajunge în Parlament şi vorbeşte după aia la televizor, PNL-ist sau ce-o fi el. Şi la Guvern, eu sunt şeful Guvernului, preşedintele e şeful Administraţiei, conduce Preşedinţia, dar la Parlament e un organ colectiv şi preşedintele semnează în numele acelui organ. Restul sunt prostii politice şi îmi pare rău că în afară de chestia asta, cu scandalul, cu cătuşe, cu penal, cu plângeri penale, n-am auzit nimic de la ceilalţi, nici de la PNL, nici de la...", a declarat Ponta.

Procurorii DNA au cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Dan Şova pentru afacerile pe care acesta le-a derulat cu fostele complexuri energetice de la Turceni şi Rovinari, prejudiciul estimat de anchetatori fiind de 3.5 milioane lei. Contractele s-au derulat în perioada în care avocatul Victor Ponta era Senior Partner la Casa de Avocatură Şova şi Asociaţii, iar şef al Guvernului era Călin Popescu Tăriceanu, cel care a făcut acum tot ce a fost posibil pentru ca imunitatea lui Şova să nu fie ridicată.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: