Tarif redus pentru echipele care joacă la Târgu Jiu

Echipele de fotbal care joacă pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu vor plăti o taxă de închiriere redusă la jumătate pe perioada în care nu vor putea juca cu spectatori. Taxa va fi de 5.000 de lei pe oră faţă de 10.000 de lei ora cât se plătea anterior pandemiei.

ACS Viitorul Târgu Jiu va plăti închirierea  stadionului la jumătate din tariful stabilit anul trecut în urma propunerii primarului Marcel Romanescu de a reduce la jumătate chiria plătită de echipele care vor să evolueze pe acest stadion pe perioada stării de alertă.

Pandurii nu plătește pentru închirierea terenului pentru că acesta a fost realizat de către club, iar FCU Craiova nu a anunţat încă dacă mai joacă la Târgu Jiu, iar presa din Severin scrie că oficialii celor de la FCU ar prefera să joace din nou pe stadionul din Severin care are o suprafaţă de joc mult mai bună decât cea de la Târgu Jiu unde au evoluat trei echipe. De altfel, FCU Craiova şi-a programat la Severin toate meciurile amicale şi s-a reacomodat în ultima lună cu fostul teren care are o suprafaţă perfectă, pentru că timp de aproximativ un an nu a mai jucat nici o echipă pe acesta.

Primarul Marcel Romanescu explica înaintea acestei decizii că s-a apelat la aceste chirii înjumătățite la stadion doar pentru perioada în care spectatorii au interzis în tribune: „Intrăm în şedinţa de Consiliu Local, cu propunerea reducerii la jumătate, pe perioada stării de alertă sau de urgenţă, a chiriei pentru folosirea bazei sportive principale şi o anumită chirie modică pentru clubul Pandurii Târgu Jiu în vederea campionatului”.

Conform acestei hotărâri de Consiliu Local echipele de fotbal care vor folosi arena din Târgu Jiu vor plăti câte 5000 de lei pentru fiecare meci oficial.  Sezonul trecut trei echipe au evoluat pe terenul de joc al Stadionului Municipal, alături de Pandurii disputând meciurile la Târgu Jiu şi ACS Viitorul, care s-a mutat în luna noiembrie 2019 de la Severin, şi FCU Craiova.

Vizualizări: 409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: