Taxa de concesionare a locurilor de veci, redusă cu 25%

Târgujienii vor plăti mai puţin pentru locurile de veci. Începând cu acest an, atât taxa de concesionare cât şi cea de întreţinere a mormintelor va fi redusă cu 25%. Ba mai mult, din primăvară Cimitirul Municipal va fi extins cu încă 600 de morminte.

SC Edilitara va reduce taxa de concesionare şi cea de întreţinere a mormintelor cu 25%. Începând cu această lună, târgujienii vor plăti 30 lei/ an pentru întreţinerea mormintelor în loc de 48 lei/an ca până acum. În ceea ce priveşte taxa de concesionare a locurilor de veci aceasta va fi modificată de la 199 lei/ 7 ani la 150 lei/7 ani. În Cimitirul Municipal există aproximativ 12.000 de morminte, dintre care doar 150 sunt neconcesionate. Din cauza numărului mare de solicitări, municipalitatea va fi nevoită să extindă aceste spaţii.

Începând din primăvară, cimitirul va fi extins cu încă 600 de locuri de veci. “Cimitirul municipal are o suprafaţă de circa 11 de hectare, iar din primăvară vor începe lucrările de extindere în partea de nord cu încă 600 de morminte. În momentul de faţă, avem nerepartizate aproximativ 150 de locuri de veci. Prin extinderea Cimitirului Municipal şi prin cele 7-8 cimitire parohiale care aparţin de Târgu Jiu vor fi asigurate suficiente locuri de veci”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Târgu Jiu.

Locurile de veci pot fi concesionate pe o perioadă cuprinsă între 7 şi 25 de ani. “Atât taxa de concesiune cât şi cea de întreţinere a mormintelor vor fi reduse cu 25%, începând cu luna ianuarie. În acest sens, avem un proiect de hotărâre care va fi supus aprobării în cadrul şedinţei Consiliului Local din această lună. Proiectul a fost avizat favorabil de toate comisiile şi mai mult ca sigur va fi aprobat” a mai precizat Alexandru Zaharia. Anual primăria îşi păstrează o rezervă de locuri de veci pentru cazuri sociale, decedaţi cu identitate necunoscută, persoane cu identitate cunoscută şi persoane ai căror aparţinători refuză înhumarea.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: