Taxă pentru parcarea de la stadion

Parcarea de la Stadionul Municipal Târgu Jiu nu va mai fi gratuită, iar șoferii vor fi nevoiți să achite o taxă de 2 lei pe oră. Anunțul a fost făcut de primarul Marcel Romanescu. Parcarea a fost ca o mană cerească pentru mai mulți târgujieni, în special pentru angajații instituțiilor din zona centrală, tocmai pentru faptul că nu s-a perceput nicio taxă până acum.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că se ia în calcul și varianta unor abonamente convenabile, mai ales pentru angajații instituțiilor din zona centrală. Taxa se va aplica în maximum o lună.

”Lucrarea este finalizată, dar mai avem nevoie de un contract de mentenanță pentru parcarea de la stadion. În maxim o lună, parcarea de la Stadionul Municipal va funcționa cu taxă. Luăm în calcul varianta ca în zona centrală să putem asigura pe perioada săptămânii și locuri de parcare pe bază de abonament. O mare parte dintre mașinile care sunt parcate în prezent în zona Primăriei Târgu Jiu aparțin angajaților din instituțiile de lângă noi. Vorbim de cei de la Poliție, Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Târgu Jiu. Doi lei pe oră este un tarif destul de mare. El va rămâne același tarif, dar pentru cei care doresc să achiziționeze abonamente trebuie să stabilim un tarif convenabil”, a spus primarul Romanescu.

Abonamentele nu vor fi făcute la infinit, mai spune edilul. Această variantă este valabilă doar până la data de 1 ianuarie 2022, dată la care ar trebui să intre în circulație noile troleibuze produse de polonezi. Romanescu spune că se va păstra tariful de 2 lei pe oră, iar abonamentele nu vor mai exista, tocmai pentru a încuraja cetățenii să folosească transportul în comun.

”Există și varianta să renunțăm la abonamentele acestea, dar după ce vor ajunge primele 11 trolee moderne. Astfel, îi vom determina și pe angajații instituțiilor să folosească mijloacele de transport în comun. Din acel moment, nu mai au nicio scuză. Toți vor avea un transport în comun modern. După 1 ianuarie 2022, beneficiem de acele trolee moderne”, a mai afirmat edilul Romanescu.

Vizualizări: 2,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: