Taxe mai mici pentru cei care investesc la Târgu Jiu

Comercianții din municipiul Târgu Jiu ar putea plăti o taxă mai mică începând de anul viitor, fiind vorba despre spațiile pe care aceștia le dețin. Consilierii locali au aprobat o reducere destul de mare, tocmai pentru dezvoltarea zonei de centru cu terase.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că este vorba despre o reducere de trei ori a valorii inițiale. Dacă până acum un afacerist scotea din buzunar suma de 1,56 lei pe mp/zi, anul viitor o să plătească doar 0,50 de lei.

”Nu se vor majora taxele și impozitele în Târgu Jiu. Am venit cu o singură modificare, tocmai pentru a veni în sprijinul celor care doresc să dezvoltre terase pe perioada de vară sau iarnă, în centrul Municipiului Târgu Jiu. Vorbim despre o reducere de trei ori a valorii inițiale. Era de 1,56 de lei pe mp/zi, iar anul viior va fi de 0.50 de lei. Astfel, ne dorim ca cei care închiriază terase în zona centrală, să poată să-și dezvolte afacerea. Nu doar pentru zona de centru este aplicată această măsură, ci în întreg orașul. De asemenea, măsura se aplică și căsuțelor din centrul Târgu Jiului. Am luat această decizie, tocmai pentru că există solicitări”, a spus Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: