Taxe mărite de luna viitoare la DSC

Taxele Direcţiei de Servicii Comunale se vor majora de la începutul lunii martie cu aproape un sfert faţă de cele practicate până acum. Directorul Alexandru Zaharia a anunţat că decizia indexării cu circa 24% a fost luată în Consiliul Municipal, în condiţiile în care tarifele au fost majorate anul trecut cu doar 7%. Tarifele respective au asigurat DSC venituri în anul 2008 de circa 2 milioane de lei. Majorările de acum sunt puse pe seama creşterii constante a taxelor şi serviciilor pe care, la rândul său, Direcţia de Servicii Comunale le plăteşte, dar şi pe seama investiţiilor constante făcute de DSC în special în pieţele din oraş.

Conform lui Zaharia, de la 1 martie, o masă în piaţa centrală, în zona 1, va putea fi închiriată de o persoană fizică pentru suma de 5,4 lei/mp, în timp ce, pentru acelaşi metru patrat o persoană fizică autorizată sau o asociaţie familială va avea de achitat 6,8 lei. În zona a treia din piaţă tarifele scad, ajungând la 4,3 lei/mp pentru producătorii agricoli şi la 5,6 lei/mp pentru persoanele juridice. Direcţia de Servicii Comunale are în Piaţa Centrală 192 de mese, la care se mai adaugă încă 200 existente în sectorul industrial şi alte 117 care sunt amplasate în spatele halei de carne. Cele din urmă vor fi mutate în cursul anului pentru că în zonă se va construi, acelaşi lucru urmând să se întâmple şi în zona fostului talcioc, unde, din primăvară, va fi ridicată o parcare privată şi mai multe spaţii comerciale noi.

„Taxele de anul acesta sunt mai mari decât cele din 2008, indexarea este mai mare pentru că şi investiţiile făcute de DSC în pieţe au fost mai mari. Am investit în copertine, în învelitori din tablă, în modernizarea reţelei de alimentare cu energie electrică, am asfaltat sute de metri patraţi, am asigurat dotările necesare cu europubele şi bănci, iar acolo unde a fost cazul am făcut împrejmuiri cu panouri din policarbonat. Lucrurile acestea ne-au costat, iar tarifele la canalizare, la energie, au crescut, la fel ca şi taxa de salubritate. În plus, avem în proiect multe alte lucrări de modernizare şi de aceea se impune indexarea taxelor, indexare pe care nu am perceput-o în lunile ianuarie şi februarie tocmai pe considerentul că activitatea în pieţe este mai redusă şi am dorit să venim în sprijinul celor care vând în pieţe”, spune şeful DSC.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: