Taxele pentru activităţile miniere ajung în bugetul local

Consiliul Judeţean a realizat o listă cu obiectivele „ţintă“ menite să asigure o dezvoltare durabilă a industriei miniere şi energetice din Gorj. Conform unui comunicat de presă al instituţiei, obiectivele respective au fost stabilite în urma consultărilor avute cu specialişti în domeniu, preşedintele Ion Călinoiu având o astfel de întâlnire luna trecută cu directori adjuncţi ai complexurilor energetice şi Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Consiliul Judeţean mai solicită însă şi realocarea cotei de poluare cu bioxid de carbon la care au dreptul complexurile energetice, dar şi intrarea direct în bugetele locale a taxelor aferente activităţii miniere, precum şi a celor aferente redevenţei miniere. Senatorul Toni Greblă a anunţat recent că tocmai a rezolvat problema rămânerii redevenţei miniere la bugetele locale şi folosirea banilor respectivi pentru dezvoltarea de alternative economice.

Un alt "obiectiv ţintă" stabilit de Consiliul Judeţean îl reprezintă asigurarea fondurilor pe termen mediu şi lung pentru ecologizarea obiectivelor miniere, precum şi reabilitarea terenurilor afectate de lucrările miniere.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: