Taximetriştii, aşteptaţi să-şi reînnoiască autorizaţiile

Companiile de taxi din oraş dar şi taximetriştii individuali mai au la dispoziţie doar astăzi şi mâine să-şi reînnoiască autorizaţiile de taxi pentru anul 2010. Reprezentanţii primăriei susţin că până la acest moment s-au prezentat circa 80% dintre cei care au deţinut şi anul trecut această autorizaţie şi că numărul acestora s-ar putea să scadă în acest an datorită crizei economice. Taximetriştii trebuie să plătească 140 de lei.

Taximetriştii din oraş mai au la dispoziţie doar două zile pentru a-şi reînnoi autorizaţiile de taxi pentru că altfel, susţin reprezentanţii primăriei, s-ar putea alege cu sancţiuni usturătoare dacă vor fi prinşi că circulă fără autorizaţie pe 2010. „Până în acest moment s-au prezentat aproape 80% din cei 390 de taximetrişti câţi se află la noi în oraş şi îi aşteptăm şi pe restul pentru că nu mai este decât până pe 15 termen”, a declarat Florin Paşolea, şef serviciu Transporturi Locale din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Pentru a-şi putea reînnoi autorizaţia, taximetriştii individuali trebuie să se prezinte cu toate documentele legate de maşină adică asigurare RCA, asigurare de persoane şi bagaje, certificat de agreare, certificat de atestare fiscală prin care dovedesc că au toate datoriile achitate la zi, iar companiile de taxi, pe lângă toate aceste documente, primăria le solicită şi ultimul ştat de plată vizat de camera de muncă. De asemenea, atât taximetriştii individuali cât şi companiile de taxi vor achita o taxă în valoare de 140 de lei la casieria primăriei.

Cazier de bună conduită

Începând cu acest an, reprezentanţii primăriei au luat hotărârea de a întocmi un cazier de bună conduită destinat taximetriştilor ocazie cu care aceştia vor semna o declaraţie pe proprie răspundere potrivit căreia nu au avut abateri de conduită în anul 2009. Declaraţia este semnată în ziua în care aceştia se prezintă să-şi reînnoiască autorizaţia de taxi. „Este vorba de un cazier de bună conduită profesională care vine atât în sprijinul cetăţeanului care foloseşte acest mijloc de transport dar şi în sprijinul taximetristului ajutându-l să se angajeze mai uşor cu referinţe mai bune”, a declarat Florin Paşolea.

În perioada imediat următoare, reprezentanţii primării vor trece la controale pentru a vedea dacă toţi taximetriştii şi-au înnoit autorizaţiile iar în cazul în care nu au respectat legea se vor alege cu sancţiuni în funcţie de numărul zilelor întârziate. „Dacă îi găsim tot cu autorizaţiile vechi o să aplicăm sancţiuni constând în amenzi sau suspendare până la trei luni”, a precizat Florin Paşolea.

Există însă şi situaţia ca anul acesta să se prezinte mai puţini taximetrişti ca anul trecut dat fiind perioada grea cu care se confruntă aceştia din cauza numărului tot mai mic de persoane care utilizează acest mijloc de transport. „Ce să zic, nu prea mai merge cum mergea odată, mă gândesc serios să mă reorientez şi să nu mai fac taximetrie pentru că abia dacă îmi ajung banii să plătesc chiria maşinii”, a declarat un taximetrist. 

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: