Taximetriştii au datorii de miliarde la bugetul local

Mariana Budulan, director în cadrul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Târgu Jiu, a declarat că instituţia are de încasat de la datornici circa 55 de miliarde de lei.

Anul 2009 nu a început prea bine pentru Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, directorul Mariana Budulan declarând că nu au reuşit să încaseze până acum decât 700 de milioane de lei vechi. „Anul nu a început prea bine. Încasările în 2009 sunt slabe, circa 700 de milioane de lei. În 2008, până la această dată încasaserăm peste un miliard de lei“, a spus Mariana Budulan.

Mariana Budulan a mai spus că dintre cele 55 de miliarde de lei care nu au fost încasate la timp, 20 de miliarde provin din amenzile de circulaţie. Ca întotdeauna, cei care primesc cele mai multe amenzi pentru nerespectarea regulilor în trafic sunt taximetriştii. Budulan a spus că sunt taximetrişti care au datorii la bugetul local de peste un miliard de lei, însă aceşti bani sunt aproape imposibil de recuperat. „Avem de încasat suma de 55 de miliarde de lei. Două zeci de miliarde sunt amenzi de circulaţie. Taximetriştii au cele mai mari amenzi, sunt unii care au şi un miliard. Îi identificăm şi aflăm că au plecat în străinătate. Nu trimit foarte mulţi bani de acolo pentru amenzi“, a spus Budulan.

Persoanele juridice înregistrează la rândul lor restanţe de peste zece miliarde de lei. Mariana Budulan a menţionat că executarea silită asupra bunurilor nu este cea mai bună metodă, cheltuielile pentru această procedură fiind de peste zece milioane. Aceasta a spus că până acum au reuşit să vândă doar o maşină, cele mai multe lucruri puse sub sechestru fiind foarte vechi.

Zeci de familii, scutite de plata taxelor locale

Aproximativ cincizeci de familii cu membri ce au probleme de sănătate, din municipiu, vor fi scutiţi din acest an de plata taxelor şi impozitelor locale. Mariana Budulan, director la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, a declarat că, din acest an, familiile care au ca şi membri persoane cu handicap sunt scutite de plata impozitelor şi taxelor locale. Acest lucru a fost dispus printr-o hotărâre de Consiliu Local. Mariana Budulan a spus că până în acest moment au depus dosarul pentru aceste scutiri circa 30 de familii, însă mai aşteaptă şi alte dosare. „Familiile care au copii cu handicap grav şi accentuat vor beneficia de scutirea 100% a impozitelor şi taxelor locale. Până acum au adus dosar treizeci de familii, cred că mai sunt şi altele, dar nu au aflat încă. Probabil vom ajunge la un număr de cincizeci de familii“, a precizat Budulan.

De scutiri vor mai beneficia şi familiile care au venituri reduse. Astfel, vor beneficia de scutirea impozitelor şi taxelor pentru clădiri şi terenuri familiile care au un venit de sub 100 de lei pe membru. De asemenea, vor avea parte de scutire de 50 de procente familiile care au un venit de 440 de lei pe membru. De reduceri au parte şi cei care îşi plătesc taxele. Cei care se vor grăbi şi-şi vor plăti taxele şi impozitele pe întregul an, vor avea o reducere de zece procente.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: