Telescaunul de la Rânca, administrat de o societate comercială

Telescaunul de la Rânca a fost recepţionat în urmă cu aproximativ două săptămâni. În momentul de faţă se fac demersuri pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale care să administreze instalaţia de transport pe cablu. Această societate va fi dezvoltată de către Asociaţia “Rânca- Corneşul Mare” şi va avea trei acţionari: Primăria Baia de Fier, Primăria Novaci şi Consiliul Judeţean Gorj. Telescaunul urmează să fie inaugurat la data de 1 octombrie.

Telescaunul de la Rânca va fi administrat de către o societate comercială care va avea trei acţionari: Primăria Baia de Fier, Primăria Novaci şi Consiliul Judeţean Gorj. Pentru a nu exista probleme în ceea ce priveşte administrarea instalaţiei de transport pe cablu, a fost înfiinţată Asociaţia “Rânca- Corneşul Mare”. Aceasta va dezvolta societatea comercială compusă din cei trei parteneri ai proiectului. “Pentru a face parte din asociaţie, Consiliul Judeţean Gorj trebuie să adopte o hotărâre în acest sens. Consiliile locale Baia de Fier şi Novaci au aprobat deja astfel de hotărâri. Asociaţia urmează să dezvolte societatea care se va ocupa de administrarea instalaţiei de transport pe cablu. În momentul de faţă căutăm un nume pentru societate. Acesta nu trebuie să includă denumiri ale administraţiilor locale sau ale munţilor”, a declarat Pantelimon Todea, primarul oraşului Novaci. La rândul său, primarul comunei Baia de Fier, consideră că fiecare acţionar trebuie să intre în societate cu acelaşi capital. “Titularul de proiect este primarul de la Novaci. Alături de acesta noi şi Consiliul Judeţean suntem parteneri. Mi se pare normal ca fiecare să intre în societate cu acţiuni în mod egal”, a precizat Constantin Mihuţescu, primarul comunei Baia de Fier.

RECEPŢIE

Telescaunul de la Rânca a fost recepţionat în urmă cu aproximativ două săptămâni şi urmează să fie pus în funcţiune la data de 1 octombrie. “Până la data de 1 octombrie va fi înfiinţată societatea şi se vor fi finaliza toate demersurile în vederea punerii în funcţiune a instalaţiei de transport pe cablu. În ceea ce priveşte electromontajul, francezii vor trimite specialişti la Rânca pentru două săptămâni. Aceştia îi vor învăţa pe oamenii noştri cum să folosească instalaţia”, a mai declarat Pantelimon Todea.

TRASEU

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 3, 3 milioane de euro, iar traseul telescaunului începe de la cabanele din partea de nord, iar punctul până la care va urca este în dreptul Crucii de sub Păpuşa. Altitudinea de plecare este de 1679 m, iar cea de sosire de 1918 m, diferenţa de nivel fiind de 239 m. Telescaunul are o capacitate de transport de 2000 de persoane pe oră şi o viteză de 2,3 metri/secundă.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: