Telescaunul de pe Vârful Păpuşa nu poate fi concesionat

Autorităţile judeţului dau asigurări că telescaunul de pe Vârful Păpuşa va funcţiona în acest an, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă societatea care îl administrează. În timp ce preşedintele Consiliului Judeţean Gorj vorbeşte despre o concesionare, directorul SC Vârful Păpuşa spune că se va căuta o firmă parteneră care să vină cu un aport de capital. Dan Chiţu spune că telescaunul nu va putea fi concesionat întrucât a fost realizat cu fonduri europene şi nu a trecut perioada de 5 ani, stipulată în proiect.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, se gândeşte să concesioneze telescaunul de pe Vârful Păpuşa din cauza pierderilor înregistrate iarna trecută. Călinoiu dă asigurări că telescaunul va funcţiona în acest an. „Analizăm situaţia financiară a telescaunului de la Rânca an de an. Sigur, au existat şi pierderi, dar pe noi ne-a interesat să ne realizăm obiectivul şi să atragem turişti. Telescaunul va funcţiona chiar dacă societatea, care administrează investiţia, se confruntă cu probleme financiare. Se va încerca varianta ca serviciile prestate de SC Vârful Păpuşa să fie concesionate. Chiar începând cu acest an, societatea care îl are în administrare trebuie să găsească o soluţie ca serviciile să continue”, a declarat Călinoiu. La rândul său, Dan Chiţu, directorul Societăţii Vârful Păpuşa spune că telescaunul nu va putea fi concesionat pentru că a fost realizat cu fonduri europene. „Nu este vorba despre concesionare. Căutăm o firmă parteneră care să vină lângă noi cu o infuzie de capital, cu care să împărţim şi pierderile şi câştigul. Telescaunul nu poate fi concesionat pentru că a fost realizat cu fonduri europene şi nu au trecut cei 5 ani stipulaţi pentru producerea efectelor“, a explicat el.

INVESTIŢIE

Construcţia instalaţiei de telescaun din Rânca, a cărei valoare este de zece  milioane de euro, bani  din fonduri europene, se înscrie în proiectul de îmbunătăţire a infrastructurii din zonă. Traseul telescaunului porneşte de la ultimele cabane din nordul staţiunii şi ajunge la jumătatea vârfului Păpuşa. Acesta are o lungime de 980 metri, o diferenţă de nivel de 300 de metri şi va deservi trei pârtii cu grad de dificultate mediu-avansat.  

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: