Telu Pârvulescu i-a făcut plângere penală procurorului Moţa

Dumitru (Telu) Pârvulescu, secretar general adjunct în Ministerul Economiei, a anunţat că i-a făcut plângere penală procurorului care a dispus anul trecut reţinerea sa pentru 24 de ore. Este vorba de procurorul Emil Moţa, care le-a pus cătuşe în acelaşi dosar şi preşedintelui PNL Dian Popescu sau primarului din Peştişani Florin Pavel,

 „Nu am făcut nimic pentru care să trebuiască să-mi fie ruşine sau frică”, a spus Dumitru Pârvulescu. Acesta spune că doar şi-a exprimat o părere profesională cu privire la un contract de cesiune, dar nu este vorba de o faptă penală. „Vreau mă îndrept împotriva persoanelor care sunt în spatele acestei măgării, pentru că nu mi se pare normal să plătească statul român pentru greşeala unei persoane. Am depus deja plângere penală împotriva procurorului de caz”, a adăugat Pârvulescu, care este funcţionar la DGFP atunci când i s-a cerut un punct de vedere pentru o cesiune de creanţe între Primăria Peştişani şi o persoană fizică.

În acelaşi dosar mai sunt inculpaţi Florin Pavel, Dian Popescu şi fratele său, Nicolae Isar, diriginte de şantier, oameni de afaceri. Competenţa de judecare a acestui proces îi va reveni la termenul următor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru că unul dintre inculpaţi, Dian Popescu, a fost ales senator.

Primarul Pavel, navetist în stare de arest

Multe drumuri va mai avea de făcut în capitala patriei primarul suspendat al comunei Peştişani, dacă judecătorii îşi menţin decizia de a-l judeca pe acesta în stare de arest preventiv, Florin Pavel fiind principalul inculpat din dosar.

Mutarea procesului la Bucureşti îl va transforma pe Pavel într-un navetist, el fiind singurul inculpat din cei cinci existenţi în acest dosar care este judecat în stare de arest preventiv. Până acum acesta era „plimbat” la Curtea de Apel Craiova pentru a i se judeca recursurile la cererile de eliberare, dar, în viitor, măcar odată pe lună, cum se dau termenele la Înalta Curte, edilul va fi dus la Bucureşti pentru a fi prezent la proces.

Dian Popescu a lipsit ieri de la proces, la fel şi fratele său, ei fiind reprezentaţi de magistratul Dan Voinea, care este avocatul senatorului şi un bun prieten al acestuia.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: