Tema de campanie a PSD Gorj, demontată de Borza

Pesediştii gorjeni sunt supăraţi pe Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, după ce acesta s-a declarat împotriva mixului energetic pe motivul că asta ar însemna să amesteci un măr stricat (CE Oltenia) cu o ladă de mere bune. Ion Călinoiu crede că Borza nu are nici un drept să vorbească despre mixul energetic, el trebuind să rezolve de multă vreme problema colmatării barajelor de pe Jiu. De aceeaşi părere este şi prefectul Alin Văcaru, care spune că mixul energetic este atributul Guvernului. PSD Gorj a adoptat şi luna trecută o rezoluţie prin care promite mixul termo-hidro.

Mixul energetic este promisiunea PSD încă dinainte de alegerile din 2012, iar după ani de promisiuni Borza le-a demontat tema de campanie. Acesta nu este acord cu o companie termo-hidro, înainte ca mineritul să fie restructurat. Administratorul judiciar al Hidroelectrica asociază Complexul Energetic Oltenia cu un măr putred, care va strica şi celelalte companii. „Când pui un măr putred într-o ladă cu mere bune, acel măr putred reuşeşte să le strice şi pe celelalte. Încă din 2012 am rugat şi ceilalţi competitori să fie atenţi la măsurile care se vor implementa la Hidroelectrica, mulţi au râs. Hidroelectrica are astăzi cel mai mic preţ de cost. Oltenia stă în 200 de lei, Hunedoara 400 de lei. Dacă este să mergem pe acest mix energetic nu am face decât să compromitem definitiv şi ireparabil Hidroelectrica”, a spus Borza în cadrul vizitei sale efectuate în Gorj, la sfârşitul săptămânii trecute.

Călinoiu spune că Borza nu îşi poate da cu părerea

Declaraţia acestuia i-a înfuriat pe liderii PSD Gorj. „Atributul dânsului nu este nici pe departe acela de a se pronunţa privind mixul energetic. Este un punct de vedere al unui om care are o misiune foarte importantă şi anume aceea de a duce până la capăt eficientizarea societăţii Hidroelectrica, societate prăduită de băieţii deştepţi. Odată scoasă din insolvenţă, factorii de decizie îşi vor spune cuvântul, ştim foarte clar punctul de vedere al Guvernului şi anume că sistemul energetic naţional trebuie să aibă în centru Complexul Energetic Oltenia”, a spus Ion Călinoiu.

La rândul său, prefectul Alin Văcaru spune că realizarea mixului energetic este atributul Guvernului. „În momentul acesta nu putem discuta de mixul energetic, ci doar după ce iese din insolvenţă Hidroelectrica. Nu cred că domnul Borza este în măsură să spună dacă se face sau nu se face mixul energetic, cei îndreptăţiţi să facă acest lucru sunt cei care conduc acum Guvernul”, a precizat Văcaru.

remus_borza

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: