Termocentrala Turceni a rămas fără aviz de mediu

Autorizaţia de mediu pentru funcţionarea Termocentralei de la Turceni a expirat la finele anului trecut.  Conducerea unităţii a trimis cererea de autorizare la organele emitente. Până la obţinerea noilor avize, vor avea loc controale ale organelor de mediu pentru a vedea dacă unitatea se conformează cerinţelor de mediu.

Noile modificări aduse de directivele de mediu a lăsat Termocentrala de la Turceni fără aviz de mediu. În cadrul termocentralei a fost necesară aplicarea unei noi tehnologii pentru evacuarea deşeurilor de zgură şi cenuşă în stare lichidă, dar şi a emisiilor de poluanţi în atmosferă. Autorizaţia de mediu emisă în trecut de către Agenţia pentru Protecţia Mediului de la Craiova a expirat la 31 decembrie 2012. Conducerea de la Turceni a depus în luna noiembrie 2012 documentaţia necesară pentru obţinerea autorizaţiei de mediu. Echipe mixte ale autorităţilor responsabile cu factorii de mediu vor face controale la Turceni pentru a vedea dacă termocentrala se conformează normelor de mediu. “La Termocentrala Turceni a expirat autorizaţia, iar acum este la începutul procedurii de autorizare şi au depus un raport de mediu. Noi analizăm împreună cu Garda de Mediu şi Apele Române, vom merge împreună şi vom verifica dacă ceea ce se prezintă în documentaţie corespunde cu ceea ce vom găsi acolo. În funcţie de asta se pot solicita completări, adăugiri sau vom vedea dacă sunt neclarităţi şi vom stabili împreună condiţiile de autorizare”, a precizat Nicolae Giorgi, directorul interimar al APM Gorj. 

Conform vechii organigrame, avizul de mediu al termocentralelor îl acordau inspectorii agenţiei regionale APM de la Craiova. Autorizaţia de mediu în cazul termocentralelor se acordă o dată la 10 ani sau dacă intervin modificări ale legislaţiei de mediu privind condiţiile de funcţionare.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: