Theo Evans: „Miracolele sunt lucruri diferite de jocul de baschet!”

Antrenorul Energiei nu crede în miracole şi consideră că prezenţa pe locul I a echipei sale e doar rezultatul muncii jucătorilor

 

Antrenorul Eneriei Rovinari, americanul Theo Evans, nu este foarte entuziasmat de locul ocupat de echipa sa la acest final de tur de campionat. Evans spune că nu conteazăprea mult locul ocupat de echipa sa la finalul turului sezonului regulat ci mai important e locul ocupat la finalul sezonului şi eventuala calificare la play-off. Faptul că Energia este numită echipa revelaţie este un aspect pozitiv pentru Evans dar acesta se limitează la a aprecia munca elevilor săi şi nu crede că faptul că sunt pe locul I este un nmiracol ci doar rezultatul acestei munci.

 

Theo Evans nu înţelege chiar toate sensurile expresiilor din limba română dar se străduieşte să înţeleagă ceea ce i se spune. Dacă înţelege cât de cât ceea ce îi spun jucătorii, tehnicianul nu percepe la fel entuziasmul creat în jurul echipei de baschet din Târgu Jiu după ce, de două săptămâni, aceasta se află pe locul I. Chiar dacă e de acord că poate fi numită revelaţie după ce a ajuns pe locul I imediat după promovare, Evans spune că Energia nu a realizat un miracol şi spune că mai are mult de jucat până se va trage linie după sezonul regulat: „Echipa revelaţie suntem acum dar sezonul nu s-a terminat. Abia la final putem spune dacă am fost sau nu o revelaţie. La final de sezon regulat când vom trage linie trebuie să fim sus. Până atunci vom rămâne cu picioarele pe pământ. Nu are nicio importanţă pe ce loc eşti în pauza competiţională. Degeaba la jumătatea sezonului eşti primul dacă la final eşti ultimul. Finalul contează şi scopul nostru este, dacă se poate, să fim primii la final. Trebuie să rămânem concentraţi. Pentru unii contează că suntem primii, dar pentru noi nu. Noi vrem să câştigăm fiecare meci şi apoi ne uităm la clasament.” Evans este conştient acum că locul I pe care se află acum echipa sa nu este unul care să poată fi păstrat mult timp, precizând deja că după etapa intermediară de miercuri Energia va fi pe locul doi pentru că nu are joc programat: „Nu este o povară locul I dar nici nu contează foarte mult pentru noi pentru că nu vom rămâne acolo. Miercuri noi vom fi pe locul doi chiar dacă Asesoft va pierde meciul din etapa viitoare. Locul I nu e pentru noi, noi trebuie să ne concentăm să încheiem sezonul numai cu victorii acasă. O să avem un meci foarte dificil cu Clujul în etapa următoare, iar pentru noi este un obiectiv să terminăm campinatul neînvinşi acasă.” Evans rămâne realist şi anticipează chiar faptul că returul va fi mult mai dificil pentru că echipele care au pretenţii la  titlu vor face mutări pentru a se întări: „Urmează pauza de iarnă, iar unele echipe vor face schimbări în lot pentru a se întări pentru retur. În plus trebuie să ţinem cont şi de problemele care pot să apară, noi nu am avut accidentaţi, dar e normal ca în timpul sezonului să se accidenteze unu-doi jucători şi să nu mai putem alinia cel mai bun lot. Până acum totul a fost OK dar ne putem aştepta şi la alte probleme de acest gen.”

Vizualizări: 69

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: