Tilincă va reveni pe teren în scurt timp

Problemele atacantului echipei Pandurii, Cosmin Tilincă, se vor încheia în această a doua parte a pregătirii, jucătorul fiind pregătit să se antreneze normal cu echipa şi să intre la jocurile amicale. Accidentat din tur, de la meciul cu Poli Iaşi, Tilincă a avut de trecut prin calvarul unei intervenţii chirurgicale la claviculă  pentru a i se vindeca mai repede o fractură, după care a aflat că are ruptură parţială de ligament colateral interior, aceasta fiind produsă în aceeaşi fază de la meciul cu Poli în care portarul advers a căzut practic peste el, după ce i-a fracturat clavicula în săritură.

Tilincă este pregătit acum să revină pe teren, după ce în prima parte a stagiului de pregătire din Antalya s-a antrenat doar la sala de forţă şi la piscină, ieşind la alergări pe teren abia spre finalul pregătirii. „Am mai spus că nu suntem maşini să se spună că schimbăm o piesă şi gata funcţionăm din nou, nu mai depinde de mine de acum, eu cred că am făcut tot ce am putut să mă refac”, a povestit atacantul clujean care a petrecut mai mult timp la sala de forţă în primul stagiu decât toată echipa la un loc şi a efectuat zilnic exerciţii de recuperare speciale în bazinul de înot pentru a-şi întări musculatura piciorului cu probleme. Tilincă nu exclude nici posibilitatea de a nu se putea antrena normal cu echipa, fiind posibil ca ligamentul rupt parţial să fie forţat prea tare şi să se rupă definitiv, caz în care singura variantă de recuperare ar mai fi operaţia. Medicii l-au atenţionat să îşi reia antrenamentele treptat, el urmând să continue şi antrenamentele de forţă în sală pentru piciorul drept: „Pe lângă ce voi face cu echipa, eu o să fac şi separat exerciţii de forţă la sală, multe exerciţii de acum înainte pentru că am nevoie de mai multă forţă pe piciorul drept”.

Alergările efectuate pe finalul primului stagiu de pregătire l-au făcut totuşi pe Tilincă să fie mai încrezător că ar putea reveni curând şi la jocuri, el făcând deplasarea cu echipa şi pentru cel de-al doilea stagiu din Antalya.

Sorin Cârţu a precizat că s-a ştiut de la începutul pregătirii că Tilincă nu va putea să se pregătească normal cu echipa, dar s-a preferat varianta de a-l avea sub supraveghere în primul stagiu de pregătire. Tehnicianul a precizat că în cel de-al doilea stagiu aşteaptă să în vadă pe Tilincă şi pe teren: „Situaţia lui Tilincă era ştiută de la început de când am decis să vină cu noi. Când am plecat de la Târgu Jiu am ştiut că el vine aici numai pentru un proces de recuperare şi să se ajute în acest caz pentru problema pe care o are cu ligamentele de la genunchi. El a ieşit pe teren şi a alergat în ultimele zile. Acum vom vedea în partea a doua şi la joc dacă poate să intre”.

După ce a revenit în ţară, Tilincă a efectuat o ecografie pentru a vedea care este starea ligamentului colateral care a suferit o ruptură parţială medicii dând asigurări că va putea intra la antrenamente în partea a doua a pregătirii.

Cosmin Tilincă este accidentat de la meciul cu Poli Iaşi din turul campionatului când a suferit o fractură de claviculă dar şi o ruptură parţială de ligamente la genunchi.

Pandurii au revenit aseară în Lara

După ce s-au antrenat două zile la Târgu Jiu şi alte două au fost acasă cu familia, jucătorii de la Pandurii au revenit aseară în Antlalya, la Lara, acolo unde se vor antrena încă 12 zile înainte de reluarea campionatului. Lotul deplasat în cel de-al doilea stagiu include 26 de jucători, celor 24 alăturându-li-se în acest stagiu şi doi juniori: Mingote, Cardoso, Tremonti, Arrieta, Stanca, Mândrean, Rus, Chibulcutean, Popete, Ghindeanu, Rusu, Murgan, Vasilache, Păcurar, Vancea, Stângă, Raskovic, Simion, Piţurcă, Grecu, Iordache, Pârvu, Stancu, Tilincă, Avrămescu şi Mohora. (C.D.)

S-a stabilit primul amical

Primul meci pe care Pandurii îl dispută în cel de-al doilea stagiu din Antalya este programat pentru azi pe terenul din Lara. Elevii lui Sorin Cârţu vor întâlni formaţia FC Minsk din Belarus, urmând ca tot azi să fie perfectat şi al doilea meci al stagiului pentru data de 7 februarie. Alţi doi posibili adversari pentru acest stagiu sunt FC Gomel din Belarus, SK 425 din Coreea şi FK Zilina din Slovacia. Antrenorul Sorin Cârţu a precizat că se va baza în cea de-a doua parte a pregătirii mai mult pe jocuri de verificare, urmând să stabilească cu această ocazie şi lotul cu care se va aborda returul. Tehnicianul nu exclude nici acum posibilitatea să mai renunţe la unii jucători din lotul actual şi după acest stagiu. (C.D.)

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: