Tineri din Motru, arestaţi pentru ţepele date pe internet

Cinci tineri din Motru vor sta cel puţin în următoarea lună în spatele gratiilor, după ce Tribunalul Gorj a emis mandate pe numele lor, ei fiind membri ai lotului de 16 suspecţi ridicaţi de mascaţi pe 1 aprilie pentru audieri.

Percheziţiile coordonate de procurorii DIICOT Târgu Jiu au dus la arestarea celor cinci, probele care îi incriminează fiind suficiente pentru a-i trimite după gratii înainte de Paşti. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj privind pe inculpaţii Joenel Daniel Raul, Farcaş Marius Viorel, Bostan Cosmin Daniel, Stoica Eduard Dănuţ şi Bălan Andrei Mădălin. Dispune arestarea preventivă faţă de aceşti inculpaţi pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 02.04.2015 până la data de 01.05.2015, inclusiv, urmând a se emite mandat de arestare preventivă pentru fiecare inculpat”, se arată în sentinţa Tribunalului Gorj, care nu este definitivă, dar este executorie.

Tinerii din Motru au fost încătuşaţi după ce cetăţeni români şi străini s-au plâns autorităţilor că le-au fost golite conturile şi că cineva le-a luat banii, procurorii DIICOT Târgu Jiu constatând pe parcursul cercetărilor că membrii grupării erau destul de bine organizaţi. Unii făceau rost de datele informatice ale potenţialelor victime, alţii foloseau conturile pentru cumpărături de pe internet, în special, iar alţii ridicau marfa. Şi mai interesant este că, pentru început, fiecare cont spart era testat cu 5 sau 10 euro pe care infractorii îi donau pentru cauze nobile, dar nu pentru că nu mai puteau de grija celor care aveau nevoie de acei bani, ci doar pentru a verifica dacă în cont există bani şi datele deţinute de ei despre acel cont sunt corecte. În momentul în care donaţia era autorizată, era evident că datele deţinute de motreni erau valabile şi, pasul următor, aceştia treceau la cumpărături on-line, prejudiciul estimat de anchetatori depăşind 100.000 de euro.

Vizualizări: 340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: