Tinerii din Bucureşti şi Prahova au ocupat staţiunea Săcelu

Tinerii din judeţul Gorj şi nu numai, nu vor avea prea multe opţiuni turistice pentru a-şi petrece vacanţa de iarnă şi sărbătorile în condiţiile în care Direcţia Judeţeană de Tineret Gorj nu funcţionează decât cu centrul de agrement „Săcelu” care are o capacitate de 60 de locuri. Chiar şi aşa studenţii s-au înghesuit să prindă un loc încă de acum câteva săptămâni în momentul actual fiind ocupate toate locurile.

Studenţii din Gorj dar şi tineri din Prahova şi Bucureşti vor petrece vacanţa de iarnă şi sărbătorile în centrul de agrement „Săcelu”, aceasta fiind singura ofertă scoasă la bătaie de către cei de la Direcţia Judeţeană de Tineret. „Deocamdată noi funcţionăm decât cu centrul de agrement Săcelu pe care l-am renovat în această vară, avem centrală termică proprie, grupuri sanitare în fiecare cameră, apă caldă permanent, având o capacitate de cazare de 60 de locuri iar la cantină de 250 de locuri”, a declarat Dumitru Ion, instructor de turism în cadrul DJT Gorj.

Chiar dacă nu vorbim de o ofertă fascinantă, studenţii s-au înghesuit să prindă un loc de cazare, preţul fiind destul de accesibil pentru majoritatea tinerilor. Vacanţa de iarnă din acest an va fi împărţită în două serii, prima serie de studenţi fiind prezenţi la Săcelu de pe 22 decembrie până pe 28 decembrie plătind câte 58 de lei de persoană iar cea de-a doua serie de pe 30 decembrie până pe 3 ianuarie plătind câte 350 de lei de persoană.

De precizat este şi faptul că tinerii care vor dori să-şi petreacă vacanţa de iarnă la Săcelu trebuie să ştie că transportul până la centrul de agrement nu va fi asigurat de Direcţia Judeţeană de Tineret decât la cerere, nefiind inclus în preţul menţionat. „Noi nu asigurăm transportul decât la cerere, în cele mai multe cazuri tinerii vin cu maşinile proprii sau ne solicită transport de la gară până la centru dar transportul se plăteşte separat”, a declarat Dumitru Ion.

În ciuda crizei financiare, anul 2009 pare să fi fost unul benefic pentru Direcţia Judeţeană de Tineret având în vedere că centrul de agrement de la Tismana a funcţionat la capacitate maximă şi, deşi au fost făcute renovări la Săcelu, profitul a fost destul de bun.  

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: