Titlul ar fi vis, Europa League e obiectiv realizabil

Pandurii sunt conştienţi că le-ar fi greu să se bată cu Steaua la titlu şi spun că un loc de Europa League pentru al doilea an consecutiv ar fi foarte bine. După eşecul cu Vaslui, gorjenii au rămas la 3 puncte în spatele Petrolului şi Astrei şi se concentrează acum pe meciul retur cu Fiorentina.

Pentru oamenii lui Pustai, Liga 1 e în continuare principala miză. Eric şi compania ştiu că au de suferit acum din cauza programului încărcat şi de Europa League şi de Cupă, dar speră să revină puternic în retur.

Miza, un loc de Europa

Pandurii s-au calificat sezonul trecut în premieră într-o cupă europeană după o luptă dusă până în ultimul moment cu Petrolul şi Astra. Steaua a fost intangibilă la vârf aşa că gorjenii s-au mulţumit cu un titlu neoficial dar extrem de onorant de vicecampioni. Sezonul actual pare să se desfăşoare pe aceleaşi coordonate. Steaua e lider şi pare să se îndrepte spre al doilea titlu consecutiv în timp ce pandurii lui Pustai se bat tot cu Astra şi Petrolul pentru locurile de Europa. Eşecul cu Vaslui din ultima rundă a provocat un recul, gorjenii fiind acum la 3 puncte în spatele celor două adversare directe. „Campionatul e principala dorinţă a noastră. Mai avem şi returul, din păcate ştim că punctele pe care le-am pierdut acasă deja ne distanţează dar trebuie să rămânem încrezători. Cel puţin un loc de Europa League ar fi frumos. Ne batem la titlu, vizăm iar locul 2, dar ştim că ne luptăm cu echipe puternice. Noi trebuie să jucăm, atât”, spune brazilianul Eric care mizează şi pe Cupa României. Pandurii a ajuns în sferturi şi îşi aşteaptă adversarul în tragerea la sorţi de pe 11 noiembrie. „Orice adversar am avea în Cupă, trebuie să jucăm. Ar fi bine să avem parte de o tragere la sorţi favorabilă, dar oricine o să vină, noi trebuie să fim pregătiţi.” Cei 7 adversari posibili ai pandurilor în sferturi sunt: Viitorul Constanţa, Oţelul Galaţi, Dinamo, Vaslui, Petrolul, Astra şi Steaua.

„Sperăm să trecem peste meciul cu Vaslui, un episod nefericit, un meci care l-am pierdut. Avem şanse la primele 3-4 locuri. Putem termina turul sus. Nu ştiu câte puncte mai putem lua, vrem maxim, vedem cât putem lua.”  Paul Anton, Pandurii

6 – puncte au pandurii în urma liderului Steaua care are şi două jocuri mai puţin disputate

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: