Titu Rădoi, sărbătorit de elevii de la „Gheorghe Magheru”

Elevi, cadre didactice dar şi oameni de cultură din Gorj au adus ieri un omagiu celui care a fost Titu Rădoi. Prezenţi la manifestare, elevi din diferite licee din judeţ au fost premiaţi pentru participarea la concursul de esee „Cititul dăunează grav inculturii”. Evenimentul cultural a coincis de altfel şi cu comemorarea a doi ani de le trecerea în nefiinţă a lui Dumitru Bunoiu, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru.

Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” a găzduit astăzi o manifestare culturală desăvârşită menită a omagia un mare om de cultură, profesorul Titu Rădoi. Printre cei prezenţi la evenimentul cultural s-au numărat prietenii marelui profesor dar şi Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Viorel Gârbaciu, Spiridon Popescu, Andrei Novac, Mircea Ţipariu dar şi Viorel Petru, principalul sponsor al concursului „Cititul dăunează grav inculturii”. Acesta a sponsorizat oraganizatorii cu 50 de milioane pentru premiile acordate celor mai bune esee. Cei prezenţi la manifestare şi-au putut aminti cu mare drag şi de fostul director al Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru”. „Ceea ce face domnul Petcu este de o importanţă majoră pentru noi, mai sunt oameni care investesc în cultură. Am vrut cu totdinadinsul să facem această manifestare pentru că se împlineşte un deceniu fără Titu Rădoi şi doi ani fără domnul Dumitru Bunoiu”, a declarat Marius Buzerea, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru”.

Evenimentul a fost marcat de o scurtă prezentare a vieţii culturale, sociale dar şi politice a profesorului Titu Rădoi dar şi de momente de muzică şi voie bună. Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să le dea un sfat elevilor prezenţi la manifestare, „Vă recomand să citiţi şi să vă informaţi de pe internet”, încercând să evidenţieze importanţa lecturii în formarea profesională.

Cele mai bune eseuri au fost premiate cu suma de 500 de lei, profesorii din juriu trebuind să aleagă din cele 68 de eseuri primite.

Printre cei trei câştigători ai primului loc se numără Danina Stănulescu de la Colegiul Naţional „Virgil Madgearu”, Vladimir Costea de la Colegiul Naţional „Ceorge Coşbuc” din Motru şi Călin Brâncuş de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: