Toader Pasti: Parcurile industriale sunt doar teme de campanie

Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, este sceptic în privinţa înfiinţării de noi parcuri industriale în Gorj. Deşi mai mulţi candidaţi la alegerile locale au vorbit despre posibilitatea amenajării unor parcuri industriale în Târgu Jiu şi Motru, Pasti crede că astea sunt teme de campanie şi vorbe aruncate în vânt doar pentru a se câştiga voturi.
Rep.: Cum mai stau lucrurile la Parcul Industrial, în momentul de faţă?
C.T.P.: În luna martie a venit o firmă, a angajat oameni şi deja şi-a început activitatea. Acum sunt în discuţii cu o firmă şi sper să închiriez şi cea mai mare hală din Parcul Industrial, iar cu asta cam toate spaţiile disponibile vor fi ocupate. Este, în continuare, nevoie de extinderea parcului pentru că am avut cereri pentru 5-10 hectare, nu le-am avut, iar investitorii au plecat. Sper ca, după alegerile locale, Parcul Industrial să se extindă.
Rep.: Mai mulţi candidaţi spun că vor înfiinţa parcuri industriale. Domnul Romanescu vorbea de două parcuri industriale la Târgu Jiu şi unul la Motru.
C.T.P.: Domnul Romanescu vrea să înfiinţeze două parcuri industriale? Ce drăguţ! Sigur, se pot înfiinţa, dar important este să şi vrem. În campania electorală este o modă să le spui la oameni ce vor să audă, iar dacă e criză de locuri de muncă le spui că vei crea locuri de muncă, după ce trece campania electorală nu se mai creează nici un parc. Nici măcar prin actualul Parc Industrial de la Bumbeşti Jiu nu a trecut vreun politician în cei 6 ani de când sunt eu acolo. Promisiunile cu înfiinţarea parcurilor industriale sunt doar vorbe goale. Teme de campanie, după care uităm de oameni, uităm de ce am promis, uităm de toate.
Rep.: Veţi depune din nou documentaţia pentru extinderea Parcului Industrial ?
C.T.P.: Documentaţia este depusă. Cine va conduce Consiliul Judeţean va avea obligaţia să meargă la Bucureşti şi să se ocupe de această problemă pentru că proprietarul acestor bunuri este Consiliul Judeţean. Noi doar administrăm aceste bunuri.

Vizualizări: 328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: