Toaletele şcolii din Cărbuneşti, focare de infecţie

Elevii de la Şcoala Generală „George Uscătescu” din Cărbuneşti se pot îmbolnăvi în orice moment. Toaletele pe care le folosesc sunt adevărate focare de infecţie. Micuţii sunt puşi la grea încercare în momentul în care sunt nevoiţi să le utilizeze. Profesorii sunt în siguranţă, pentru că ei nu folosesc aceleaşi grupuri sanitare ci unele moderne.

Grupurile sanitare de la Şcoala Generală „George Uscătescu” din Cărbuneşti sunt vechi de 40 de ani. Pe lângă vechimea lor, toaletele sunt adevărate focare de infecţie. „Când intrăm în toaletă ne ţinem respiraţia pentru că miroase foarte urât”, a spus Alexandru Duţulescu, elev al acestei şcoli.

„Acesta este meritul lui Călinoiu”

În şcoală există o toaletă modernă însă este doar pentru profesori.

Viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, spune că încearcă să obţină finanţare pentru realizarea unor grupuri sanitare noi. „Toaletele sunt foarte vechi, sunt mulţi microbi acolo, de atâţia ani nu au fost în stare să facă o toaletă la o şcoală unde învaţă peste 700 de elevi. Acesta este meritul lui Călinoiu, ceea ce a făcut el pentru acest oraş şi pentru învăţământul din Târgu-Cărbuneşti”, a precizat Ion Fugaru, viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

În timp ce la şcoala din centrul oraşului Târgu Cărbuneşti sunt toalete de pe vremea bunicilor la alte şcoli de la periferia acestui oraş, care au fost închise în urma comasării, s-au făcut grupuri sanitare moderne de miliarde întregi.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: