Toată familia Stângă a făcut sport de performanţă

Cel mai mare handbalist al României are acasă o familie de sportivi şi spune că în familia sa se vorbeşte numai limba sportului. Vasile Stângă este căsătorit cu fosta baschetbalistă Ecaterina Stângă, are doi copii, un băiat de 26 de ani, Andrei, şi o fată de 18 ani, Corina, ambii sportivi de performanţă deşi, nici unul dintre ei nu a ales handbalul.

Toată familia Stângă a făcut sau face sport, soţia sa fiind o fostă mare baschetbalistă, fostă jucătoare la Olimpia şi Sportul Studenţesc şi fostă componentă a lotului naţional de baschet feminin al României, fiul Andrei fiind fotbalist la Sportul Studenţesc. Familia Stângă reuşeşte destul de rar să se reunească, mai ales în weekend, fiecare dintre cei implicaţi în vreun fel în sport având atunci meciuri programate. Corina a fost desemnată recent la Gala Baschetului Românesc drept cea mai de perspectivă jucătoare din lotul naţional, fiind componentă a naţionalei Under 20. Băiatul antrenorului, Andrei Stângă, a ales fotbalul încă de mic. El este acum atacant al celor de la Sportul Studenţesc şi evoluează în liga a doua.

Reporter: Cum reuşiţi să vă întâlniţi cu toată familia când sunteţi plecat la Târgu Jiu?

Vasile Stângă: Ne mai vedem toţi destul de rar deşi eu merg aproape săptămânal acasă, ei ori merg la meciuri sau au antrenamente. Dar reuşim totuşi să comunicăm şi să ne mai vedem. Suntem o familie de sportivi dar chiar dacă nu avem cu toţi aceeaşi preocupare sportivă ne înţelegem foarte bine pentru că toţi vorbim în limba sportului. Dar eu am ajuns la cele mai mari performanţe dintre cei din familie. Am acasă o cameră specială numai cu trofeele adunate de-a lungul carierei şi nu-s puţine.

Reporter:  Cum priveşte familia faptul că sunteţi tot timpul plecat de acasă, în cantonamente sau la meciuri cu echipa?

Vasile Stângă: Păi s-au obişnuit cu asta de mult timp, nu e prima dată când plec aşa de mult timp de acasă. Şi când eram sportiv am fost plecat la fel de mult. Aşa au crescut copii şi acum s-au obişnuit, fiind şi ei sportivi îşi dau seama de faptul că trebuie să merg în cantonamente sau să stau acolo unde e echipa. Acum sunt copii mari şi nu sunt probleme.

Reporter: Credeţi că faptul că au cunoscut de mici viaţa de sportiv i-a influenţat să aleagă această cale?

Vasile Stângă: Da, dar ei au ales să facă sport, fiecare ce a vrut. Niciodată nu i-am forţat să facă ceva anume. Fiul meu avea calităţi de handbalist dar el a ales să joace fotbal şi nu m-am opus. Nimeni nu i-a obligat să facă sport. Lui Andrei i-a plăcut fotbalul şi n-am putut eu să-l oblig să vină la handbal, că fizic ar avea de handbalist, pentru că are doi metri. Fiind plecaţi în Spania, acolo unde eu jucam când el era mai mic şi a mers la şcoală, a ales să practice un sport pentru că îi plăcea să alerge. Şi cum nu era decât echipă fotbal acolo la şcoală, a ales să joace fotbal şi de atunci i-a intrat fotbalul în sânge. Corina a ales să îşi urmeze mama şi face baschet de performanţă.

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: