Toate primăriile au scăpat de faliment

Teama de a intra în insolvență, dar și arieratele, îi sperie pe primarii gorjeni. Cei care s-au văzut nevoiți să facă împrumuturi prin Trezorerie pentru a-și achita arieratele susțin că aceasta a fost învățătură de minte. Este și cazul primarului din Arcani, Vasile Popescu, care a rezolvat problemele financiare în localitate cu acest împrumut pe care trebuie să-l achite în cinci ani, dar nu vrea să mai audă de arierate. În acest moment nicio primărie nu riscă să intre în faliment.

Reprezentanții Trezoreriei susțin că toate cele patru primării cu probleme care au depus cereri de împrumut au primit banii pentru a-și achita arieratele și în acest moment nu se pune problema intrării în insolvență a vreunei administrații locale din județul Gorj. „Patru primării au solicitat împrumuturi de la trezorerie. Au fost soluționate în această săptămână și s-au fost efectuate plățile pentru arierate. Aceste împrumuturi sunt bune pentru primării pentru că sunt avantajoase condițiile și anume că au ca termen de rambursare maxim 5 ani cu o dobândă de 5,25%. Cea mai mare valoare împrumutată a fost cea a Municipiului Târgu-Jiu. Toți cei care au solicitat împrumuturi au primit”, a declarat Gheorghe Paraschiv, trezorier şef.

Primarul din Arcani nu vrea să mai audă de arierate

Vasile Popescu, primarul din comuna Arcani, s-a împrumutat un miliard de lei vechi, bani care trebuie să-i achite în termen de cinci ani. După această experiență, edilul nu vrea să mai audă de arierate. „În Arcani problema este rezolvată. Am luat un miliard și am achitat tot ce am avut de achitat. Nu mai facem de acum arierate, pentru că asta a fost învățare de minte. Am avut noroc cu acest împrumut ca să nu ne blocheze conturile. Dacă nu obțineam banii problema era dificilă. Acum decât să facem arierate mai bine nu facem nimic”.

La Ciuperceni nu se face nicio investiție

Din cauza lipsei banilor, primarul din Ciuperceni nu are nicio investiție anul acesta. Dumitru Taloi preferă să nu facă nimic în comună, decât să se împrumute sau să contracteze lucrări pe care nu le mai poate plăti apoi. „Nu am nicio investiție în comună. Nu am bani. Noi trăim la Ciuperceni doar din impozite și taxe. De ce să fac împrumuturi ca să fac lucrări, ca apoi să dau cu subsemnatul, că nu am bani să le mai achit”, a spus Tăloi.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: