Todea şi Mihuţescu fac astăzi recepţia la telescaun

Pantelimon Todea, şeful din Novaci şi Constantin Mihuţescu, primarul Baia de Fier au mers la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Economiei pentru a obţine fonduri pentru a finaliza lucrările din staţiunea montană Rânca. Graba celor doi primari este cu atât mai mare cu cât astăzi are loc recepţia lucrărilor la lotul 1, cel al transportului pe cablu, lucrările la canalizare fiind suspendate de comun acord până la 30 iunie anul viitor.

Sumele din cofinanţare sunt destul de mari atât pentru Baia de Fier cât şi pentru Novaci. Rezultatul întâlnirii dintre cei doi primari şi reprezentanţii celor două ministere nu a fost însă cel aşteptat. „Ni s-a spus să întocmim un memoriu către Ministerul Economiei prin care să solicităm sumele respective având în vedere că la lotul 2 avem astăzi recepţia”, a declarat Pantelimon Todea, primarul oraşului Novaci. Potrivit primarului din Novaci, atât el cât şi primăria Baia de Fier ar mai avea nevoie de mai mult de 20 de miliarde pentru a onora certificatele 5 şi 6 la lotul 2, dar şi certificatele 3 şi 4 la lotul 1. „Fiecare dintre cele două primării au dat şi ele aproximativ trei miliarde 300 de milioane fiecare, am mai primit şi în jur de două miliarde de la Consiliul Judeţean dar tot ar mai fi nevoie de puţin peste 20 de miliarde de lei pentru a onora respectivele certificate”, a adăugat Pantelimon Todea.

Primarul din Baia de Fier recunoaşte că a participat alături de colegul său de la Novaci la această întâlnire însă a refuzat să facă alte comentarii. „Am fost la o şedinţă pentru a obţine bani pentru cofinanţare dar nu pot să vă spun mai mult pentru că nu ştiu”, a declarat Constantin Mihuţescu, primarul din Baia de Fier.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: