Tomescu a dorit strămutarea procesului de la Tribunalul Vâlcea

Gorjeanul trimis de DNA în judecată pentru un prejudiciu de peste un milion de euro într-o anchetă ce vizează modul de retrocedare a unor păduri din judeţul vecin a solicitat strămutarea procesului de la Tribunalul Vâlcea.

În dosar mai sunt puşi sub acuzare un fost şef de ocol, Gheorghe Deaconeasa, dar şi primarul din Voineasa, Gheorghe Dobrin, şi secretarul primăriei amintite, Georgeta Creţan. Ion Tomescu, preşedinte la obştea „fantomă” Pociovaliştea, procurorii anticorupţie susţinând că aceasta nu există, a considerat că nu va avea parte de un proces corect dacă este judecat la Vâlcea, o cerere de strămutare a dosarului la o altă instanţă formulând şi Deaconeasa. Ambele au fost însă respinse la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un interval de timp extrem de scurt, nici o lună, asta deşi, până acum, astfel de cereri duceau la amânarea cu anii a unui proces de o asemenea natură.

Ca urmare, tot magistraţii vâlceni vor fi cei care vor decide dacă gorjeanul va fi pedepsit sau nu pentru acuzaţiile pe care i le aduce Direcţia Naţională Anticorupţie. „Inculpatul Tomescu Ion, preşedinte al Obştii Pociovaliştea, a prezentat la comisia locală de fond funciar Voineasa, un număr de 44 cereri de reconstituire a dreptului de proprietate, în numele unor persoane fizice, cunoscând că sunt falsificate şi, împreună cu ceilalţi trei inculpaţi, Creţan Georgeta, Deaconeasa Gheorghe şi Dobrin Gheorghe, a întocmit o anexă în mai multe variante (conţinând nume de persoane care ar fi avut drepturi în obşte) act care atesta, în mod nereal, drepturi de proprietate în muntele Mereuţu, în numele şi pentru Obştea Pociovaliştea. Toate acestea au fost făcute pentru a induce în eroare Comisia Judeţeană de Fond Funciar Vâlcea, astfel încât suprafaţa de teren forestier de 504,9 ha să fie trecută în patrimoniul Obştei Pociovaliştea, deşi cei patru inculpaţi cunoşteau că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege, respectiv Obştea nu a funcţionat anterior anului 1948 şi nu avea drepturi asupra terenurilor respective. În aceste condiţii frauduloase, în cursul anului 2005, Obştea Pociovaliştea a fost pusă în posesie”, menţionează procurorii DNA în rechizitoriul din acest dosar.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: