Tomescu: Jan Popescu se laudă că a dat clase de salarizare

Supărare mare între sindicaliştii din FNME şi SMEO. Manu Tomescu, lider la Termo Rovinari, l-a mustrat pe Jan Popescu, sindicalist din cadrul SMEO pe aceeaşi zonă, că se laudă că a dat clase de salarizare. În replică, Popescu îi spune că toţi cei care au beneficiat au meritat, indiferent de sindicatul din care fac parte. Cert este că un raport al CE Oltenia a arătat că nu toți salariaţii au beneficiat de clase de salarizare meritat însă, până acum nu s-a luat nicio măsură pentru recuperarea sumelor primite pe nemerit.

Manu Tomescu, vicepreşedinte la Sindicatul Energia Rovinari, a postat pe pagina sa de facebook un mesaj de nemulţumire adresat liderilor de la SMEO. "Observ cu uimire cum în ultima perioadă colegii de la SMEO, din Termocentrala Rovinari, în frunte cu şeful lor de departament, Jan Popescu, încearcă să facă din furt, o virtute! Mă sună colegii, lideri în Sindicatul Energia Rovinari şi nu numai, şi îmi spun cum Jan Popescu și liderii de la SMEO se laudă cu o sfidare dusă la limita nesimţirii, spunând că ei au dat clase de salarizare", a scris Manu Tomescu pe facebook.
Tomescu a publicat și notificarea făcută la primăria Târgu Jiu în luna noiembrie 2015 prin care înştiinţa autorităţile cu privire la faptul că a intrat în greva foamei pentru că cei din conducerea companiei de la acea vreme, respectiv cei care se aflau la cârmele CE Oltenia în martie 2015, au acordat clase de salarizare pe criterii politice și de apartenență sindicală.
Sindicalistul Jan Popescu spune că toți salariații de la Termo Rovinari au primit meritat clase de salarizare. "Păi clasele le dă Jan Popescu? Acum dau şi clase eu? Eu le fac pe toate în companie? Toată lumea a meritat clase, toți cei 403 de pe Sucursala Electrocentrale Rovinari, indiferent de meserie și afilierea sindicală. Dacă ar fi să pot să dau timpul înapoi, dar nu se poate, n-aș pleca din birou până n-ar lua 1500, că noi ținem compania în spate", a reacționat Jan Popescu la afirmaţiile sindicalistului Manu Tomescu.
O comisie din cadrul Complexului Energetic Oltenia a scos la iveală felul au fost făcut majorările salariale la CE Oltenia în 2015. Raportul comisiei a fost finalizat în luna martie şi în document se arăta că au fost analizate 2.087 de majorări, deoarece din cei 2.700 trecuţi pe listă, doar 613 se încadrau în criteriul legat de clasele mici. Totodată, conform raportului, 1300 de angajaţi din CE Oltenia au primit, ilegal, clase de salarizare. 

Vizualizări: 3,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: