Tomograful din Gorj, defect de şapte luni

Computerul Tomograf din cadrul Spitalului de Urgenţă din Târgu Jiu nu a mai fost reparat nici până acum, deşi au trecut şapte luni de când s-a defectat. Vechi de peste 12 ani, aparatul ar trebui înlocuit însă nu sunt bani nici măcar pentru repararea acestuia cu atât mai puţin pentru achiziţionarea unuia nou. Mulţi bolnavi sunt trimişi la Craiova pentru a fi supuşi unui examen medical cu computerul tomograf. Potrivit medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe, Liliana Puiu Crăciun, chiar acum două zile două persoane au fost transportate la Craiova, pentru că aveau nevoie de un examen la computerul tomograf.

Respectivul Computer Tomograf a ajuns la Târgu Jiu prin transfer de la Spitalul Fundeni din Bucureşti în urmă cu 10 ani. Aparatul a fost reparat în nenumărate rânduri însă în martie anul acesta s-a defectat din nou. De această dată costurile reparaţiei au fost mult mai mari. „2,6 miliarde de lei costă acel tub care trebuie achiziţionat pentru a repara Computerul Tomograf, tub ce vine tocmai din SUA. Nu am avut bani şi din acest motiv nu l-am reparat până acum. Conform înţelegerii cu firma care deţine RMN-ul în spital avem dreptul la cinci astfel de examene medicale pe zi, astfel că ne descurcăm cât de cât. Vrem să achiziţionăm un nou astfel de aparat, dar nu sunt fonduri”, a spus Gheorghe Neaţă, directorul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Directorul general al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, Gheorghe Neaţă, spune ca în maxim o lună Computerul Tomograf va fi pus în funcţiune.

Nu doar achiziţionarea unui nou Computer Tomograf este în planul conducerii acestui spital ci a multor alte aparate printre care şi un bronhoscop pentru copii, mai ales după ce un băieţel a ajuns la Craiova pentru că aici medicii ştiau că nu au un astfel de aparat. Important este că există un astfel de aparat, de adulţi ce-i drept, însă la momentul respectiv putea fi folosit.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: