Toni Greblă şi Dian Popescu: Călinoiu este în eroare

Ion Călinoiu s-a arătat a fi deranjat de faptul că Toni Mihail Greblă a respins modificările Codului Penal alături de ceilalţi judecători ai Curţii Constituţionale. Călinoiu susţine că Toni Mihail Greblă a votat pentru super-imunitatea parlamentarilor, atunci când era în Senat, însă a fost împotrivă când a ajuns la Curtea Constituţională. Toni Mihail Greblă îl contrazice spunând că Ion Călinoiu este în afara realităţii. Dacă Dian Popescu este de aceeaşi părere, deputatul Mihai Weber consideră că Toni Mihail Greblă ar fi trebuit să voteze propunerile USL ţinând cont de faptul că provine din PSD.

Modificările aduse Codului Penal de către parlamentarii USL, printre care şi acordarea unei super-imunităţi aleşilor din legislativ, au fost respinse de către Curtea Constituţională în unanimitate de voturi. Atitudinea fostului senator Toni Greblă l-a iritat pe preşedintele Consiliului Judeţean. „Lucrul pe care îl face un om nu trebuie să-l deranjeze pe celălalt, dar pot să spun că este o neconcordanţă între votul pe care Toni Mihail Greblă l-a dat în Parlament ca să se adopte legea şi votul pe care l-a dat la nivelul Curţii Constituţionale cum că legea este neconstituţională. Putea să fie neconstituţională şi în Parlament”, spune Ion Călinoiu.

Toni Mihail Greblă, numit judecător la Curtea Constituţională de puţin timp, îl contrazice pe fostul său coleg de partid. „În prima fază, în Senat, ni s-a adus la cunoştinţă propunerea de acordare a unei super-imunităţi într-o formă mai blândă. Am respins-o şi în Comisia Juridică a Senatului. La Camera Deputaţilor, această propunere a fost modificată peste noapte. Ca atare, mi-am menţinut punctul de vedere şi la Curtea Constituţională. Domnul Călinoiu este în eroare”, a declarat Toni Mihail Greblă.

Dian Popescu sare în apărarea lui Greblă

Dian Popescu îl acuză pe Ion Călinoiu de faptul că nu cunoaşte procedurile parlamentare. „Domnul Călinoiu este într-o gravă eroare, nu cunoaşte procedurile parlamentare. În primul rând, ca senator, domnul Greblă nu a votat modificările. Acestea au fost supuse la vot în Camera Deputaţilor”, a declarat Dian Popescu.

În timp ce invocă neştiinţa lui Călinoiu, copreşedintele USL laudă activitatea lui Greblă. „Au fost situaţii în care domnul Greblă a votat împotriva multor modificări legislative care ulterior s-au dovedit neconstituţionale. Domnul Greblă este constant în deciziile lui ca jurist. În timp ce era preşedintele Comisiei Juridice s-au discutat noile Coduri de procedură penală care trebuie să intre în vigoare de la 1 februarie. Tot ce s-a votat atunci este constituţional”, a precizat Dian Popescu.

SUSŢINERE

Deputatul Mihai Weber consideră că Toni Mihail Greblă trebuia aibă o altă poziţie la Curtea Constituţională. „Chiar dacă nu au votat propunerea cu super-imunitatea aleşilor din legislativ, senatorii au avut punctul lor de vedere. Nu este pentru prima dată când domnul Toni Mihail Greblă a fost împotrivă. Am înţeles că a mai fost împotrivă şi la legea descentralizării. Ţinând cont de faptul că este plecat din PSD consider că ar fi trebuit să susţină modificările USL. Aşteptăm să vedem motivarea respingerii modificărilor”, a declarat Mihai Weber.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: