TOP 5 Sfaturi utile dacă ţi-ai ars pielea la soare

Dacă ai stat o zi întreagă la soare ca să te bronzezi rapid şi te-ai ales cu iritarea pielii trebuie să ştii că va fi urmată de cojirea pielii. Dacă ai stat prea mult la soare fără să foloseşti protecţia adecvată, te vei confrunta cu o problemă foarte sâcâitoare şi din punct de vedere fizic, dar şi estetic.

După cum se ştie, cel mai bine este să previi decât să tratezi, aşa că nu ieşii la soare fără să aplici crema de protecţie. Dacă intri în apă, reaplica crema după ce ai ieşit. Nu uita de zonele “ascunse” – urechile, zona din spatele urechii şi ceafa. Dacă ai uitat de toate acestea trebuie să tratezi arsura şi să previi cojirea pielii. După ce s-a înroşit la soare, pielea va începe să te mănânce şi apoi să se jupoaie. Dincolo de aspectul neplăcut, pot apărea şi dureri şi usturimi ale pielii. Pentru a scăpa de acestea există unele trucuri care te pot ajuta să faci fată mai uşor situaţiei.

Răcoreşte zona afectată de soare

Când observi că pielea începe să se ridice şi să se formeze băşicuţe, este indicat să faci duşuri dese sau băi cu apă rece, care să calmeze zona iritată şi să încetinească procesul de decojire. După ce ieşi din baie, tamponează zona afectată cu un prosop curat. Nu freca, pentru că vei accelera decojirea pielii.

 Hidratează bine pielea

După ce ieşi din baie, aplică o crema hidratantă. Alege un produs creat special pentru arsurile solare sau o cremă care conţine aloe vera. Aceasta va calma zona iritată, va reduce inflamaţiile şi va încetini procesul de cojire.

Bea multă apă

Hidratarea exterioară trebuie completată cu hidratare interioară. Bea multă apă, pentru a-i da pielii toţi nutrienţii de care are nevoie pentru a se repara. Bea cel puţin 10 pahare de apă pe zi dacă observi că pielea începe să ţi se cojească.

Nu te scărpina şi nu rupe pielea

Evită să te scarpini, pentru că îţi poţi provoca răni ce vor lăsa cicatrici. Atunci când simţi nevoia sa te scarpini, foloseşte gheaţă. Pune câteva cuburi  într-o pânză moale şi răcoreşte zona cu mâncărimi. Chiar dacă pielea se ridică la suprafaţă, nu rupe cojile. Au un aspect inestetic dar dacă le rupi pot apărea suprainfectări. Poţi să aplici o cremă antibacteriană.

Ai grijă la cicatrici

Poţi preîntâmpina apariţia cicatricilor dacă faci baie cu fulgi de ovăz coloidal. De asemenea, cere sfatul medicului care iţi poate recomanda suplimente alimentare cu vitamina C si E. Mai poţi aplica o cremă cu vitamina E direct pe piele pentru a grăbi vindecarea fără cicatrici.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: